Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής έχει στο ψηφοδέλτιο ο απερχόμενος δήμαρχος

Ο απερχόμενος δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας και επί πολλά έτη εκλεγμένο αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ στην Κέρκυρα, Κώστας Λέσσης, συμπεριλαμβάνει στο ψηφοδέλτιό του στη Δημοτική Κοινότητα Νεοχωρίου τον Χριστόφορο Ράντο, δύο φορές υποψήφιο βουλευτή με τη Χρυσή Αυγή στην Κέρκυρα, στις εκλογές του 2015.

Το γεγονός καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νότιας Κέρκυρας, με υποψήφιο δήμαρχο τον Σταμάτη Πελάη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, επισημαίνοντας:

«Ο Ράντος δεν ήταν ποτέ κάποιο "παραστρατημένο" περιφερειακό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κέρκυρα ούτε και έχει ποτέ μετανοήσει για τα φασιστικά του πιστεύω. Οι λογαριασμοί του στα ΜΚΔ συνεχίζουν να είναι γεμάτοι με φωτογραφίες του Ράντου με τον Κασιδιάρη, τον Γρέγο και με ύμνους προς την χούντα και τον Παττακό. Εάν η ΧΑ δεν είχε τεθεί εκτός νόμου δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Ράντος θα ήταν ξανά υποψήφιος με τη ΧΑ».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο Ράντος είναι «στενός πολιτικός φίλος» του απερχόμενου αντιδημάρχου Κώστα Πλασκασοβίτη, «δεξί χέρι του Κ. Λέσση», ενώ τονίζεται ότι η ένταξη στο ψηφοδέλτιο ενός αμετανόητου χρυσαυγίτη «δεν είναι παράταιρη με την πολιτική εξέλιξη της συγκεκριμένης παράταξης που μόνο στόχο έχει να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή, σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η απερίφραστη καταδίκη και αντίθεση σε κάθε προσπάθεια "ξεπλύματος" και "χαϊδέματος" των μελών της ΧΑ με την ένταξή τους στους δημοτικούς συνδυασμούς της περιοχής μας προσδοκώντας τις ψήφους τους. Δεν πρόκειται ποτέ να ψαρέψουμε στα βουρκώδη νερά αυτής της δεξαμενής», τονίζεται, χαρακτηρίζοντας πρόκληση την πράξη αυτή 5 χρόνια από τη ρατσιστική και φασιστική δολοφονία του Αλβανού εργάτη Πετρίτ στα Δραγωτινά Λευκίμμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ