Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η δυνατή φωνή για τις ανάγκες των πολλών

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Κιλκίς μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Στο δίλημμα «τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές μας» να επιλέξουμε τις ζωές μας. Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν μιλώντας σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Κιλκίς ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Κώστας Τσαουσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα και στον δήμο του Κιλκίς.

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι η δυνατή φωνή για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Η δυνατή φωνή των μαχόμενων υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, για να σώσουμε ό,τι σώζεται, να διεκδικήσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση, νέες υποδομές, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και των νοσοκομειακών μονάδων της ΠΕ Κιλκίς», σημείωσε ο Σ. Αβραμόπουλος. Σχολιάζοντας τις χιλιοειπωμένες υποσχέσεις της Περιφέρειας για δήθεν βελτίωση του νοσοκομείου από προγράμματα του ΕΣΠΑ, τόνισε ότι «αποτελούν μπαλώματα και το απαραίτητο συμπλήρωμα σε μια εγκληματική πολιτική στον τομέα της Υγείας, που οδηγεί σε αδιέξοδα τον λαό και τους υγειονομικούς».

Στη συνέχεια στάθηκε στην άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ, «που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και πιο ειδικά στην ΠΕ Κιλκίς, το μπαράζ τεράστιων έργων φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών οδηγεί σε αλλαγές χρήσης με σοβαρή επίδραση στην αγροτοκτηνοτροφία και στη διατροφική επάρκεια της χώρας, στη μετατροπή της υπαίθρου και των ορεινών όγκων σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής Ενέργειας. Εχουν εγκριθεί έργα μεγαλύτερα σε έκταση από ολόκληρους οικισμούς! Εργα μέσα σε προστατευόμενες - υποτίθεται - περιοχές!»


Οσον αφορά το οδικό δίκτυο, ο Σ. Αβραμόπουλος στηλίτευσε τις εγκληματικές - όπως τις χαρακτήρισε - ευθύνες «όλων τους, που τόσα χρόνια δεν έχει φτιαχτεί σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στο τμήμα της ΠΑΘΕ Χαλάστρα - Εύζωνοι και τώρα προκρίνεται απλά μια αναβάθμιση κάποιων τμημάτων, αν και όποτε το αποφασίσει ο νικητής του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. Η σύνδεση Θεσσαλονίκης - Κιλκίς είναι ένα ακόμα "γεφύρι της Αρτας" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν ευθύνη όλοι όσοι κυβέρνησαν, οι διοικήσεις σε τοπικό επίπεδο για τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία».

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαουσίδης είπε ότι «στις 8 του Οκτώβρη πρέπει να ορθώσουμε φράγματα στην εγκληματική πολιτική που μας πνίγει, μας καίει, μας μαυρίζει την ψυχή! Είναι η ώρα τα κόκκινα γαρίφαλα να ανθίσουν, εκλέγοντας περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους, πιο πολλούς λαϊκούς αγωνιστές στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Γιατί η ελπίδα είναι στην ήττα της απογοήτευσης και στην ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής, μαζί με το ΚΚΕ».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Κιλκίς είναι οι εξής:

Θεόδωρος Αθανασιάδης, υπάλληλος της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Κιλκίς, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ ΤΚΜ, μέλος της ΝΕ του ΤΕΕ Κιλκίς, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ.

Παρθένα (Μέμα) Τεμεκενίδου, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΑΕΔ, μέλος του Ελληνικού Φεμινιστικού Δικτύου «Τελέσιλλα» και της Αδέσμευτης Κίνησης Γυναικών, μέλος της θεατρικής ομάδας «Πόλις» στο Κιλκίς.

Γιάννης Φαχουρίδης, αρχιτέκτονας μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς από το 2002, πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ν. Κιλκίς και εκλεγμένος στην αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Κωνσταντίνος Χαλίτσιος, φαρμακοποιός.

Ειρήνη Χατζή, αγρότισσα, παραγωγός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Κιλκίς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κριτήριο ψήφου η ενεργειακή φτώχεια που τσακίζει τον λαό(2023-09-20 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Κεντρική Μακεδονία(2023-09-02 00:00:00.0)
«Εφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Ιωαννίδης(2021-02-24 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις και περιοδείες στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ(2019-06-25 00:00:00.0)
Παρουσιάσεις υποψηφίων(2019-01-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ