Δευτέρα 9 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΡΙΖΑ
Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ το μήνυμα της κάλπης

Ως πρόκριμα στενότερης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σχολίασε το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης ο Στ. Κασσελάκης. Οπως είπε, «σήμερα ήταν ένα πρώτο μήνυμα για την ανάγκη η χώρα να έχει μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη που μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη συνολικά τις «προοδευτικές υποψηφιότητες», επιχαίροντας ότι σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη υπερίσχυσαν, ενώ με κολακευτικά λόγια μίλησε εξίσου για τον Κ. Ζαχαριάδη και τον Γ. Δούκα στην Αθήνα, λέγοντας πως ήταν «εξαιρετικοί υποψήφιοι»!

«Υπάρχουν ευκαιρίες από δω και πέρα για να χτίσουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα κυβερνήσει τον τόπο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνουμε αυτό το οποίο είπε ο πρόεδρος Αλ. Τσίπρας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ανανέωση χτες. Η ανανέωση αρχίζει αύριο, αύριο χτίζουμε τη νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη και θα αναδείξουμε νέα πρόσωπα και στελέχη. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ένα ζήτημα διαρκές και ο ΣΥΡΙΖΑ όντως δεν είχε μεγάλη παρουσία στον κοινωνικό ιστό της χώρας, αναλαμβάνω την ευθύνη να χτιστεί αυτή η παρουσία».

Και, επειδή «το γοργόν και χάριν έχει», ο Κ. Ζαχαριάδης ζήτησε συνάντηση άρον άρον αύριο το πρωί με τον Χ. Δούκα, προκειμένου όπως δήλωσε «να συζητήσουμε για το περιεχόμενο της διοίκησης της προοδευτικής Αθήνας»!

Στα κομπρεμί που άρχισαν ήδη να μαγειρεύονται είχε το θράσος να καλέσει να συμμετάσχει και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προσθέτοντας: «Οπως έλεγα από την πρώτη στιγμή προεκλογικά, δεν θα μείνω απαθής, θα πάρω θέση και καλώ το ίδιο να κάνει και ο κ. Σοφιανός, και ο κ. Παπαδάκης, γιατί είναι πολύ σημαντικό να ηττηθεί η συντηρητική διοίκηση στην Αθήνα. Θέλω να απευθυνθώ στους δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους που απείχαν και να τους καλέσω στον δεύτερο γύρο να ψηφίσουν, να συμμετέχουν».

Στη λογική του «αντιδεξιού μετώπου» και συσκοτίζοντας ότι μια χαρά τα έβρισκαν όλοι μαζί τα προηγούμενα χρόνια σε κρίσιμες επιλογές, δίνοντας την πλειοψηφία που έλειπε στον Μπακογιάννη, κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να στείλω ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα. Οσοι έχουνε περάσει από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο πρέπει να στηριχθούν από όλους μας. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα, ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι, διότι η συντηρητική πλειοψηφία στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ρηγματωθεί»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ