Δευτέρα 9 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ερμηνεύει το αποτέλεσμα ως έναυσμα νέας αντιλαϊκής επίθεσης

Περιφερειάρχες και δημάρχους που θα περάσουν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα σε τοπικό επίπεδο θέλει η κυβέρνηση, ενώ ερμηνεύει το χτεσινό αποτέλεσμα ως έναυσμα νέας αντιλαϊκής επίθεσης.

Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος χτες το πρωί να ψηφίσει, τόνισε: «Η ΝΔ δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους τρεις μεγάλους δήμους και αυτό διότι θέλουμε, πρωτίστως στις Περιφέρειες, να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι να ασπάζονται το όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα, με έντονη αναπτυξιακή δυναμική».

Αργότερα το βράδυ, εξάλλου, επανέλαβε ότι οι εκλογές αυτές, που ολοκληρώνονται την επόμενη Κυριακή, έχουν «σαφές πολιτικό στίγμα», ενώ για τα αποτελέσματα του χτεσινού, α' γύρου υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι «επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και στις επιλογές τις οποίες έκανε». Εξ ου και, όπως είπε, η κυβέρνηση από σήμερα «προφανώς συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της, την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», που έχει ανάγκη το κεφάλαιο στις νέες συνθήκες. Ειδικά για τους Οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης ισχυρίστηκε ότι «οι πολίτες ζητούν ταυτόχρονα και λογοδοσία και διαφάνεια», και γι' αυτό, όπως είπε, αποδίδει «πολύ μεγάλη σημασία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βάζει ακριβώς αυτούς τους δείκτες αξιολόγησης στην καθημερινότητα των πολιτών».

Βέβαια, το νομοσχέδιο που πέρασε την περασμένη Τρίτη η κυβέρνηση - απολύτως ενδεικτικό της «μεταρρυθμιστικής» της φούριας - οδηγεί σε ακόμα πιο στενή «αξιολόγηση» με βάση την πολιτική του κόστους - οφέλους, την ταχύτητα ενσωμάτωσης και υλοποίησης των κεντρικών αντιλαϊκών κατευθύνσεων και των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, τη διαμόρφωση καλύτερου φιλικού επενδυτικού κλίματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον λαό, πρώτα και κύρια ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση, παραπέρα υποβάθμιση δημόσιων υπηρεσιών.

Αλλωστε, και το γενικότερο πλαίσιο, όπου θα λειτουργήσουν οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, περιγράφεται από τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, με τη νέα απογείωση της φοροληστείας, τη διασφάλιση των ματωμένων πλεονασμάτων, το φόρτωμα στον λαό και νέων χαρατσιών. Περιγράφεται επίσης από τη βαρβαρότητα στους χώρους δουλειάς, τις 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, την εργοδοτική τρομοκρατία, το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος που ψηφίστηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση. Οπως, επίσης, περιγράφεται και στη βαθύτερη εμπλοκή στα βρώμικα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Στο μεταξύ, καθώς ακριβώς πάνω σε αυτά τα στρατηγικά για την ντόπια αστική τάξη ζητήματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κι άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης και οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Διοίκηση βάζουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική, στοιχιζόμενοι πίσω της, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί η μπηχτή Μητσοτάκη ότι «μόνο σε μια Περιφέρεια η αντιπολίτευση θα έχει παρουσία στον δεύτερο γύρο και αυτό πιστεύω μας οδηγεί σε συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ