Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τίμησαν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Τα 79 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, στις 30/10/1944, τίμησαν χθες τα Παραρτήματα Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παραλία.

Ο Νίκος Βάγιας, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας, στη σύντομη ομιλία του ανέφερε πως «είναι απόλυτο ψεύδος ότι οι Γερμανοί αποχώρησαν μόνοι τους από τη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, ο απελευθερωτής ΕΛΑΣ έδωσε αιματηρές μάχες και εισήλθε από δυτικά, ανατολικά και βόρεια, αφού από το προηγούμενο βράδυ (29/10/1944) τμήματα του ΕΛΑΣ είχαν καταλάβει αρκετές συνοικίες. Ετσι αναγκάστηκαν οι ναζί να εγκαταλείψουν άρον άρον την πόλη.

Η Εθνική Αντίσταση του λαού μας, με μπροστάρηδες το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, φωτίζει και εμπνέει και σήμερα τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατικά δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια, για μια άλλη κοινωνία».

Επιπλέον, κάλεσε τον λαό να συνεχίσει και να εντείνει τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ. «Θα συνεχίσουμε τους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στους πολέμους του, για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, για κοινωνική προκοπή», τόνισε.

Η σεμνή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ