Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν δίνει αρκετά στους ομίλους!

Για την υπόθεση των υποκλοπών επισκέφτηκε χτες την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Στ. Κασσελάκης, προφανώς θέλοντας να κάνει μια «στροφή» σε ...θεσμική ατζέντα, προς εκτόνωση του κλίματος «μαλλιοτραβήγματος» που μαίνεται παρασκηνιακά στο εσωτερικό του κόμματος. Συναντήθηκε λοιπόν με την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη και εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, προσθέτοντας ότι θέλει μία «ισχυρή ανεξάρτητη δικαιοσύνη» και επιχειρώντας βέβαια να αναιρέσει τις εντυπώσεις που είχαν προκληθεί στα μέσα Σεπτέμβρη, όταν ο ίδιος μιλούσε για «ξεδόντιασμα» των δικαστών, προκαλώντας την παρέμβαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έκανε λόγο για προσβολή της δικαιοσύνης.

Το ζήτημα των υποκλοπών βρέθηκε στο επίκεντρο και της ομιλίας του αργότερα χτες το απόγευμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθώντας την πεπατημένη για το κόμμα του, χρέωσε δημοκρατικό έλλειμμα στην κυβέρνηση που «εφαρμόζει λογικές δεξιάς» και προσπαθεί να φιμώσει «όσους τιμούν το λειτούργημά τους», όπως είπε, προσπαθώντας να αποσιωπήσει το θεσμικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πάνω στο οποίο πατούν οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές.

Ακόμα, ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που βολικά το απέδωσε εν μέρει στην απουσία αξιοκρατίας στην τοποθέτηση διοικήσεων και όχι στην κατάντια των μεταφορών, συνέπεια της στρατηγικής απελευθέρωσής τους, που από κοινού με τη ΝΔ στήριξε το κόμμα του. Επιπλέον, υποστήριξε την τοποθέτηση διοικήσεων στους δημόσιους οργανισμούς μέσω ΑΣΕΠ, με διαρκή αξιολόγησή τους, όπως είπε, και με συμβόλαιο απόδοσης που θα συνδέεται με την επίτευξη στόχων στο πλαίσιο των κυβερνητικών στρατηγικών σχεδίων! Κι ενώ με αυτές τις φράσεις περιέγραψε ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου τους ως προς την υλοποίηση της εκάστοτε αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, πασπάλισε αυτή την πρόταση με πομφόλυγες περί κοινωνικού ελέγχου και λογοδοσίας, με συμμετοχή των πολιτών στην αξιολόγηση, των φορέων της επιστημονικής κοινότητας, σκιαγραφώντας ουσιαστικά την πρόθεση νομιμοποίησης αντιλαϊκών επιλογών με γνωστά τερτίπια χειραγώγησης κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, ο Στ. Κασσελάκης αρκέστηκε για τα λαϊκά νοικοκυριά στη διαπίστωση ότι οι αριθμοί μαρτυρούν αύξηση της φορολόγησης, για να επικεντρωθεί αμέσως μετά στη «σφοδρή» κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν στηρίζει το επιχειρείν και πως δεν μοιράζει σωστά στους επιχειρηματικούς ομίλους τον πακτωλό χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, καταθέτοντας για μια ακόμα φορά τα διαπιστευτήριά του στο κεφάλαιο.

Την κατηγόρησε για καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης που έχει τεράστιες συνέπειες στο επενδυτικό κλίμα της χώρας, καθώς ιεραρχείται ψηλά απ' τους επενδυτές ως κριτήριο επιλογής μιας χώρας, μέμφθηκε την κυβέρνηση γιατί δεν επιλέγει όπως η Γαλλία ένα πιο ήπιο δημοσιονομικό μονοπάτι, προκειμένου να μπορεί πιο γενναιόδωρα να στηρίζει το κεφάλαιο, ενώ την κατηγόρησε και για την εκτόξευση του ιδιωτικού χρέους και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η λαϊκή στέγη, παριστάνοντας τον ανήξερο για τις ευθύνες του κόμματός του ως προς την άρση της όποιας προστασίας υπήρχε.

Παράλληλα, απέφυγε να καταδικάσει το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ για τις φρικαλεότητες στη Γάζα με τα χιλιάδες νεκρά παιδιά, δείχνοντας ευθέως ότι συμπλέει με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, όπως άλλωστε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Το μόνο που είχε ήταν μερικά κροκοδείλια δάκρυα για τους αμάχους, «Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς», όπως είπε, και εξέφρασε τη λύπη του που η διεθνής κοινότητα δεν στηρίζει τις προσπάθειες για κατάπαυση πυρός, όταν ο ίδιος έχει πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού. Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα αυτό ως «δεδομένος» ΝΑΤΟικός σύμμαχος και προκεχωρημένο φυλάκιο «προκειμένου να αναβαθμίσει δήθεν τη θέση του στη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ», την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έπαιξε τον δικό του επικίνδυνο ρόλο στη βαθύτερη εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια και σήμερα στηρίζει τον στόχο αυτό.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στα εσωκομματικά, ζητώντας απ' όλους «να χαμηλώνουν οι τόνοι στη μεταξύ μας αντιπαράθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ