Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Πλαίσιο για την καλύτερη προώθηση των αξιώσεων του κεφαλαίου

Την άθλια και απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης, που στηρίζει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και από τα «γεράκια» του πολέμου, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την αλλαγή του τρόπου επιλογής των διοικήσεων στον δημόσιο τομέα.

Υπενθύμισε ότι πριν 8 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τις βάσεις και μετά η ΝΔ «σφίγγει» όλο και περισσότερο τη στρατηγική της σχέση με το Ισραήλ, και μαζί με την Κύπρο αποτελούν την αιχμή του ευρωατλαντικού σχεδιασμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου.

Οσον αφορά το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του τρόπου επιλογής των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου, ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι «ανεξάρτητα από τον τρόπο επιλογής, το κριτήριο είναι ένα: Πόσο ικανός, πρόθυμος και αποφασισμένος είναι ο υποψήφιος διοικητής να προωθήσει, στον όποιο τομέα, την πολιτική που αξιώνει το κεφάλαιο και εφαρμόζει η κυβέρνηση».

Αποκαλύπτοντας τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, ιδιαίτερα για τα νοσοκομεία, ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε ότι η άθλια κατάσταση στην οποία αυτά βρίσκονται σήμερα δεν οφείλεται στην έλλειψη μάνατζερ, αλλά στην έλλειψη 8.000 γιατρών και 20.000 νοσηλευτών, στην έλλειψη του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού, ακόμα και αναλώσιμων.

Σημείωσε ότι οι νέοι διοικητές θα αξιολογούνται για το πώς θα βρίσκουν χορηγούς για να καλύψουν τις ανάγκες των ιδρυμάτων, για το πώς θα εξοντώνουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με τις ατέλειωτες εφημερίες.

Ο διοικητής του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) θα αξιολογείται όχι με βάση το πώς στηρίζει τους ανέργους, αλλά με βάση το πώς θα προσφέρει φτηνό εργατικό δυναμικό στους εργοδότες.

Η στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε όλες τις εκδοχές του κράτους και σε βάρος της ζωής του λαού είναι η επιλογή της κυβέρνησης και αυτή υπηρετεί η λογική «κόστους - οφέλους», που καταλήγει σε εγκλήματα όπως στα Τέμπη, οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι θάνατοι από πυρκαγιές, οι θάνατοι από τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Υπογράμμισε ότι ο λαός πληρώνει τα κέρδη του κεφαλαίου, ενάντια στις ανάγκες του, ακόμα και τις βασικές. Αυτήν την πολιτική υπηρετούν η κεντρική κυβέρνηση, η Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση και τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου.

«Θα μπορούσαμε να ζούμε καλύτερα εάν οι ανάγκες μας δεν θυσιάζονταν στον βωμό των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αφορούν τον λαό και τις ανάγκες του, αντίθετα κάνουν πιο εχθρικό το κράτος, γι' αυτό και πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για ριζικές ανατροπές, για ένα άλλο κράτος, που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ