Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Ισραηλινός στρατός και έποικοι αναβιώνουν το ... Αμπού Γκράιμπ

Βασανισμοί, εξευτελισμοί Παλαιστινίων και εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες

Σε βασανιστήρια που θυμίζουν τις θηριωδίες των Αμερικανών στρατιωτών στις φυλακές Αμπού Γκράιμπ του Ιράκ προχωρούν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Οχθη. Μάλιστα ...καμαρώνουν αναρτώντας βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα κατορθώματά τους με βασανισμούς και εξευτελισμούς. Σε ένα από τα πιο βάναυσα βίντεο, Ισραηλινοί στρατιώτες εικονίζονται να κακοποιούν 7 εργάτες από τη Δυτική Οχθη που συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Ισραήλ χωρίς άδεια, σε μια περιοχή νότια των λόφων της Χεβρώνας. Το βίντεο δημοσιοποίησε η παλαιστινιακή εφημερίδα «Times of Gaza» στην πλατφόρμα Χ, όπου φαίνονται οι Παλαιστίνιοι συλληφθέντες να είναι γυμνοί ή ημίγυμνοι, με δεμένα μάτια και χειροπέδες και να ουρλιάζουν από τον πόνο, ενώ οι βασανιστές κάνουν και «σχηματισμούς» με τα ανθρώπινα κορμιά το ένα πάνω στο άλλο όπως έκαναν και οι βασανιστές των Ιρακινών αιχμαλώτων πριν από 20 χρόνια στα κολαστήρια των φυλακών του Αμπού Γκράιμπ.

Μαζί με τους στρατιώτες σε αυτήν τη βαναυσότητα συμμετέχουν και έποικοι που επίσης ...καμαρώνουν. Πριν από μερικές μέρες, αρκετές δεκάδες χωρικοί από το χωριό Ζανούτα πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις δολοφονικές απόπειρες και βίαιες επιθέσεις εποίκων. Η έξαρση της εγκληματικής δράσης είναι τόση που ανάγκασε ακόμη και τον εκπρόσωπο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, να τις «καταδικάσει» ως «αποσταθεροποιητικές και αντιπαραγωγικές για την ασφάλεια μακροπρόθεσμα του Ισραήλ».

Ακόμα και ο ισραηλινός στρατός αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η συμπεριφορά των στρατιωτών είναι «ασυνεπής με τις αξίες» του και πρόσθεσε ότι «τα περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση».

Από αυτές τις θηριωδίες μόνο στη Δυτική Οχθη ο Παλαιστινιακός λαός μετράει ήδη 128 νεκρούς (τα 35 παιδιά) και οι τραυματίες πλησιάζουν τους 2.000. Ανάμεσα στους 4 Παλαιστίνιους που δολοφονήθηκαν χτες είναι ένας 65χρονος από την Τουλκαρέμ και ένας νεαρός Παλαιστίνιος με ειδικές ανάγκες στην πόλη Γιάτα, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.

Η κλιμάκωση της βίας στη Δυτική Οχθη και οι ανελέητες σφαγές Παλαιστινίων στη Γάζα προκάλεσαν χτες νέα μεγάλη μαζική απεργία σε πόλεις και χωριά της κατεχόμενης περιοχής. Επιχειρήσεις, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες νέκρωσαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ραμάλα, η Τζενίν και η Ναμπλούς.

Σοβαρές προκλήσεις προκάλεσαν χτες το πρωί δεκάδες Εβραίοι φανατικοί έποικοι και στον περίβολο του τεμένους Αλ Ακσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ