Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΔΕΠ
«Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας»

Χτες ξεκίνησαν οι εκλογές του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά) μετά την πετυχημένη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 31 Οκτώβρη.

«Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας, αναδεικνύουμε αγωνιστές εργαζομένους στο ΔΣ του σωματείου μας. Το ΕΝΕΔΕΠ αποτελεί το Σωματείο που συσπειρώνει στην πράξη και ενώνει όλες τις ειδικότητες μέσα στο λιμάνι», τονίζει στο κάλεσμά του το Σωματείο.

Οι εκλογές συνεχίζονται ως εξής:

- Σήμερα, Τρίτη 7 Νοέμβρη, από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ., στον χώρο του Σωματείου στο λιμάνι του Πειραιά (Π 13).

- Τετάρτη 8 - Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στον χώρο του Σωματείου στο λιμάνι του Πειραιά (Π 13) από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

- Παρασκευή 10 Νοέμβρη, από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

«Στην ενότητα η δύναμή μας - Στον αγώνα η ελπίδα και η προοπτική μας», αναφέρει στη διακήρυξή του το Σωματείο.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται στην 10χρονη αγωνιστική διαδρομή του Σωματείου, όπου σε μια περίοδο που «τα κέρδη της COSCO ποτίζονται κυριολεκτικά με το αίμα μας», «δόθηκαν μεγάλες και εμβληματικές μάχες, με τους εργαζόμενους συσπειρωμένους και μπροστάρη το Σωματείο».

Στη συνέχεια τονίζεται:

«Αυτές οι μάχες, αυτός ο αγώνας που είχε, έχει και θα έχει συνέχεια αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί επιβεβαιώνουν ένα και το αυτό: Μόνο οι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, αγώνες που στοχεύουν ταυτόχρονα τον πραγματικό αντίπαλο και αναδεικνύουν την προοπτική. Αγώνες από συνδικάτα πραγματικά κάστρα αγώνα, ακόμη και όταν όλα μοιάζουν μαύρα και εναντίον μας.

Καθήκον μας είναι τα αιτήματα του Σωματείου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις δικές μας. Αυτήν την ανάγκη θέλουμε να συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε και έτσι δεν θα καταφέρει κανένας απεργοσπαστικός μηχανισμός, κανένα δικαστήριο και κυβέρνηση, καμιά δύναμη καταστολής να φέρει εργάτη απέναντι σε εργάτη. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε δίκιο. Πάμε με το δίκιο των πολλών που είμαστε εμείς και όχι με τις ανάγκες των λίγων».

Τέλος, παρατίθεται το διεκδικητικό πλαίσιο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ΒΑΕ, με πλήρη ένταξη όλων των ειδικοτήτων αναδρομικά από το 2012, ενιαία κλαδική ΣΣΕ, μείωση του εργάσιμου χρόνου με 5ήμερο - 35ωρο για όλες τις ειδικότητες, να δημιουργηθεί 5μελής επιτροπή στα πρότυπα που λειτουργεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους σύμφωνα με την ενιαία κλαδική ΣΣΕ σε όλο το λιμάνι του Πειραιά και να προσληφθούν με μόνιμες προσλήψεις όλοι όσοι απασχολούνται μέσω της ΟΦΕ και είναι όμηροι εδώ και χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ