Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο υπουργός του αντεργατικού εκτρώματος, τώρα σφίγγει τη θηλιά στους επαγγελματίες

Για το ...καλό των εργαζομένων καμώνονται η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης, ότι φέρνουν τάχα το νομοσχέδιο με το οποίο θα ξεπατώσουν στη φορομπηξία τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

Κάθε μέρα, τριγυρνώντας στα κανάλια, μονίμως χωρίς αντίλογο, ο υπουργός ισχυρίζεται ότι εξαιτίας των βιοπαλαιστών μικροεπαγγελματιών, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ...πληρώνουν περισσότερους φόρους!

Σε μια απέλπιδα μάλιστα προσπάθεια να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», ώστε πιο εύκολα να περάσουν τόσο η φοροληστεία στους αυτοαπασχολούμενους όσο και η κλιμάκωση της επίθεσης στους μισθωτούς και συνταξιούχους, επικαλείται στοιχεία και «ευρήματα», βαφτίζοντας «μπαταχτσήδες» τους βιοπαλαιστές, αποσιωπώντας το βασικό: Οτι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουν άμεσα και έμμεσα το 95% των φορολογικών εσόδων, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επωμίζονται μόλις το 5%.

Στο παραπάνω φόντο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει ένα άνευ προηγουμένου φορολογικό στράγγισμα για τους μικρούς επαγγελματίες καθιερώνοντας «τεκμαρτό εισόδημα» 10.920 ευρώ τον χρόνο. Κάθε επαγγελματίας λοιπόν θα θεωρείται de facto ότι έχει έσοδα από τη δραστηριότητά του 10.920 ευρώ, ανεξάρτητα αν η επιχείρησή του είναι ζημιογόνα.

Ο υπουργός «Χατζηθάφτης» επιχειρεί να τσακίσει το λαϊκό εισόδημα

Σε σχόλιό του για τις απανωτές δηλώσεις του Κ. Χατζηδάκη σχετικά με τη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Ο υπουργός Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης, με δημόσιες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει να προκαλεί εμφανιζόμενος "λίγο - πολύ" ως υπερασπιστής των εργαζομένων για να περάσει, με τη γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού, το απαράδεχτο φορολογικό νομοσχέδιο που σφίγγει τη θηλιά σε αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες και επιστήμονες.

Δυστυχώς για τον κ. Χατζηδάκη, ο λαός δεν έχει ξεχάσει την προηγούμενη θητεία του, ως υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης της ΝΔ, που νομοθετούσε το αντεργατικό έκτρωμα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και επιχειρούσε να βάλει στο γύψο τα εργατικά σωματεία. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, χαρακτηρίστηκε από ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων ως "Χατζηθάφτης" και σήμερα επιχειρεί να επιβεβαιώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό δίνοντας νέο χτύπημα στο ήδη τσακισμένο εισόδημα των μικρών επαγγελματιών.

Ο κ. Χατζηδάκης θέτει το ερώτημα "πώς είναι δυνατόν ο επαγγελματίας να πληρώνει λιγότερο φόρο από τον εργαζόμενό του;", αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι η πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών δεν απασχολούν εργαζόμενους. Και βέβαια έχει επιλεκτική ευαισθησία στη "φορολογική δικαιοσύνη", καθώς δεν βγάζει κουβέντα για τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, που διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις και η δική του νομοθέτησαν και διατηρούν.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες και οι επιστήμονες, που συνεχίζουν να πληρώνουν άδικους φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος επιτηδεύματος, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, χρειάζεται να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα τους για να υπερασπιστούν το εισόδημα και τη ζωή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ