Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση συμβασιούχων

Την επόμενη βδομάδα θα είναι αδύνατη η λειτουργία του ΓΝ Νίκαιας

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αύξηση της χρηματοδότησης του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας απαίτησαν οι εργαζόμενοι σε χθεσινή τους κινητοποίηση. Συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου και προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Πέτρου Ράλλη.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, και ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Παρευρέθηκαν επίσης η Ενωση Γυναικών Νίκαιας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλη δημοτικών παρατάξεων της Νίκαιας και του Πειραιά.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και ο Νίκος Αμπατιέλος, βουλευτής του ΚΚΕ, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Μετά την κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι αποφάσισαν νέα συγκέντρωση την Παρασκευή 10 Νοέμβρη στις 12 μ. και πορεία στη 2η ΥΠΕ. Οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση την επόμενη βδομάδα θα είναι αδύνατη η λειτουργία του νοσοκομείου, αφού δεν θα υπάρχει εφημερεύων γιατρός στον αξονικό τομογράφο.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου.

Στάση εργασίας και κινητοποίηση στη 2η ΥΠΕ

Κινητοποίηση στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου πραγματοποίησαν χθες το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ και μαζικοί φορείς του Αιγάλεω, του Περιστερίου και του Χαϊδαρίου, ενάντια στη μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, τα οποία αποδυναμώνονται, για να «μπαλωθούν» τα κενά στο Νοσοκομείο «Αττικόν», που θα γίνουν ακόμα περισσότερα από τη λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με εγκεφαλικό!

«Καραμπόλα» κενών και μετακινήσεων, με την κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, καθώς δεν γίνονται προσλήψεις όχι μόνο για τα υπάρχοντα κενά στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, αλλά ούτε καν για το ...υπερσύγχρονο Δίκτυο Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν λίγες μέρες. Η εξέλιξη επιβεβαιώνει το ΚΚΕ, που κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο είχε επισημάνει ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρουν το χαμηλότερο κόστος και η λειτουργία των αναγκαίων ΜΑΦ χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ πραγματοποίησε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Κατήγγειλαν τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για τις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας στο «Αττικόν», σε μια προσπάθεια να μπαλώσει τα κενά και τις υπαρκτές ανάγκες σε προσωπικό, με αποτέλεσμα τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πολυπληθείς περιοχές.

Για την απαράδεκτη αυτή απόφαση η Αννα Σεχίδου, εκλεγμένη στο ΔΣ του Συλλόγου με την «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ, καταγγέλλει ότι μετακινούνται 10 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό στο «Αττικόν» για να καλύψουν το κενό 10 νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για εγκεφαλικά, όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος. «Δημιουργούν νέες δομές χωρίς προσλήψεις! Πρόκειται για μία ακόμα απόφαση σε μια σειρά προηγούμενων που προσπαθεί να "μπαλώσει" τα κενά και τις υπαρκτές ανάγκες σε προσωπικό στα νοσοκομεία μέσα από μετακινήσεις του υπάρχοντος προσωπικού. Κυβέρνηση, υπουργείο Υγείας και YΠΕ έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί αντί να προχωρήσουν σχεδιασμένα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες Υγείας, να μονιμοποιήσουν όλους τους συμβασιούχους, έρχονται και αποδυναμώνουν από προσωπικό τα Κέντρα Υγείας, τη στιγμή που εκεί βρίσκεται η πρώτη βαθμίδα αντιμετώπισης της νόσου αλλά και γίνεται η πρόληψη αυτής, στην κατεύθυνση μάλιστα και της αποσυμφόρησης των νοσοκομείων.

Την ίδια στιγμή προχωρά στην απόλυση πάνω από χιλίων εργαζομένων στον ΕΟΔΥ των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Νοέμβρη. Προσωπικό έμπειρο, που συνέβαλε στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μπορεί να συμβάλει στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τώρα εν μία νυκτί βλέπει την πόρτα της απόλυσης αντί να μονιμοποιηθεί!».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία η υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ επέμεινε στην απόφαση για τις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο Νίκος Καραγιάννης, δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς επίσης ο Στέλιος Μπούσουλας και ο Χρήστος Μαργανέλης, δημοτικοί σύμβουλοι Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ