Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ
Αποφασιστικά απέναντι στις απολύσεις και στον αυταρχισμό

Τους εκατοντάδες εργαζόμενους του ΕΟΔΥ που παρά την τρομοκρατία εκ μέρους της κυβέρνησης υλοποίησαν την απόφασή τους για απεργιακή κινητοποίηση, την περασμένη βδομάδα, χαιρετίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού. Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοέμβρη λήγει η σύμβαση άνω των 1.000 εργαζομένων στον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Philos 2» είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Το Σωματείο καταγγέλλει την αναλγησία της διοίκησης του ΕΟΔΥ ως προς τις οξυμένες δυσκολίες των εργαζομένων αλλά και του πληθυσμού που εξυπηρετούν, την απροθυμία της να στηρίξει τα αιτήματά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά δικαιώματα, και τις πρωτοφανείς δηλώσεις της ότι είναι ...περιττός ο επιδημιολογικός έλεγχος από τις Κινητές Ομάδες Υγείας και η πρωτοβάθμια περίθαλψη των προσφύγων από τον ΕΟΔΥ.

Επίσης καταγγέλλει την εργοδοσία του ΕΟΔΥ «που συντονισμένα με τη Δικαιοσύνη, για άλλη μια φορά, σε χρόνο dt σέρνει τους αγωνιστές εργαζόμενους στα δικαστήρια για να βγάλει την απεργία τους παράνομη, ενώ είναι σε πλήρη γνώση της το ότι στέλνει το προσωπικό της καθημερινά σε έναν πόλεμο για τη διασφάλιση της Υγείας όλων χωρίς να του παρέχει καν τα απαραίτητα, και ότι ως επιβράβευση ευθαρσώς του δείχνει την πόρτα της ανεργίας».

Επιπλέον, αναδεικνύει την «πρωτοτυπία» του αυταρχισμού, αφού χωρίς να έχει επιδώσει την απόφαση του δικαστηρίου σε κάποιο από τα μέλη του ΔΣ, την κοινοποίησε μέσω ...email στους τοπικούς συντονιστές και στους εργαζόμενους του υποέργου 4, κάποια λεπτά πριν τη λήξη των βαρδιών, ζητώντας τους να περάσουν στα παρουσιολόγια τους εργαζόμενους ως αδικαιολογήτως απόντες, κάτι που «όχι απλά δεν υπέσκαψε την αποφασιστικότητά τους, αλλά η εργοδοσία θα λάβει και την ανάλογη απάντηση».

Καταγγέλλει ακόμα «τις τραμπούκικες συμπεριφορές της διεύθυνσης του γραφείου προσωπικού του ΕΟΔΥ προς συναδέλφισσες/ους συμβασιούχους που εργάζονται εκεί και απήργησαν, και τα εκβιαστικά τηλέφωνα στα νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας όπου εργάζεται το υποέργο 4 για να βγουν αδικαιολογήτως απόντες οι απεργοί εργαζόμενοι του προγράμματος "Philos 2"».

Απέναντι σε αυτό το όργιο τρομοκρατίας, οι εργαζόμενοι σε όλα τα προγράμματα του ΕΟΔΥ «ενωμένοι συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη δημόσια και δωρεάν Υγεία του ευάλωτου πληθυσμού που εξυπηρετούμε και να διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που θέλει την Υγεία εμπόρευμα και τους εργαζόμενους αναλώσιμους, ευκαιριακά να καλύπτουν τρύπες του ΕΣΥ». Και διαμηνύουν σε διοίκηση και κυβέρνηση: «Στο έργο "μεγαλύτερη υποβάθμιση των δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας και μεγαλύτερη εμβάθυνση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στην Υγεία", είτε με τραμπουκισμό είτε με ψεύτικες υποσχέσεις, θα μας βρείτε απέναντι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ