Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεσπιτωθεί καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια, δεν θα αφήσουν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», έστειλαν δεκάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες έξω από το κατάστημα της Eurobank στη Λάρισα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Πρόκειται για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας εργαζομένων, η οποία δεν μπόρεσε να πληρώσει τρεις δόσεις από το στεγαστικό δάνειο. Η οικογένεια ζήτησε να μη βγει το σπίτι στον πλειστηριασμό και να συνεχιστεί η διαδικασία πληρωμής των δόσεων, ωστόσο η απάντηση που πήρε από το fund «DoValue», ήταν να πληρώσει 150 ευρώ παραπάνω από τις συμφωνημένες δόσεις, αλλά και να μπει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

«Την ώρα που η Λάρισα και η Θεσσαλία μετράνε ακόμη τις πληγές τους από τις φονικές πλημμύρες, οι τραπεζικοί όμιλοι με αμείωτη ένταση αρπάζουν τα σπίτια του λαού», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Σκόκας, καλώντας σε οργάνωση παντού, και καθέναν «να απευθύνεται στα σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο, ώστε να διασφαλιστεί ότι κανένα λαϊκό σπίτι δεν θα πέσει στα χέρια τραπεζίτη».

Αμέσως μετά επιδιώχτηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους του fund, οι οποίοι απουσίαζαν και στην τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους κράτησαν αδιάλλακτη στάση. Ετσι ανακοινώθηκε ότι θα γίνει νέα κινητοποίηση αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ