Σάββατο 11 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 12 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπερδιπλάσιος τον Οκτώβρη ο πληθωρισμός

Με «σπασμένα φρένα» συνέχισε να «τρέχει» και τον Οκτώβρη ο πληθωρισμός, με τον λαό να πληρώνει πολύ βαριά το «μάρμαρο» για να θησαυρίζει το κεφάλαιο και να γεμίζουν τα ταμεία του αστικού κράτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, ο πληθωρισμός υπερδιπλασιάστηκε τον Οκτώβρη, στο 3,4%, από 1,6% τον Σεπτέμβρη, παρά τις κυβερνητικές αστειότητες ότι με μέτρα - πυροτεχνήματα θα αντιμετωπίσει τάχα τις αιτίες της ακρίβειας.

Τον «χορό» σέρνουν οι αυξήσεις των τιμών στον κλάδο των τροφίμων, οι οποίες έφτασαν στο 9,9% σε ετήσια βάση, από 9,4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ πολύ μεγάλες είναι οι αυξήσεις στην ομάδα «Υγεία», στο 5,6%, με το λαό να πληρώνει πανάκριβα την Υγεία και το Φάρμακο - εμπόρευμα.

Στα τρόφιμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στις πέντε πρώτες θέσεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε ετήσια βάση είναι τα έλαια - λίπη (26%), τα φρούτα (20,5%), μεταλλικό νερό - χυμοί - αναψυκτικά (14,3%), τα λαχανικά (12,3%) και τα κρέατα (8,3%). Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε έναν μήνα η τιμή του ελαιόλαδου αυξήθηκε κατά 14,1% και των νωπών φρούτων κατά 8%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ