Σάββατο 11 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 12 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ | ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 - 2023
Σωματεία και φορείς του λαού και της νεολαίας προετοιμάζουν τον αγωνιστικό εορτασμό

Κορύφωση η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία την ερχόμενη Παρασκευή 17 Νοέμβρη

Εργατικά Κέντρα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια, σύλλογοι γυναικών, συνολικά φορείς του κινήματος, προετοιμάζουν τον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου για τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθεί στην Αθήνα με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία την ερχόμενη Παρασκευή 17 Νοέμβρη.

Η συγκέντρωση και η πορεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από τη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου. Ο τριήμερος εορτασμός θα αρχίσει την Τετάρτη 15 Νοέμβρη.

Τις μέρες αυτές γίνονται και προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα πλήθος συσκέψεων και εκδηλώσεων από σωματεία και φορείς, που αναδεικνύουν τα σύγχρονα μηνύματα του Πολυτεχνείου, την ανάγκη να πάρει ο εορτασμός μαζικά χαρακτηριστικά, να δεθεί με την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στον ιμπεριαλισμό, στον φασισμό, για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού.

Ιδιαίτερα φέτος, που η 50ή επέτειος του ηρωικού ξεσηκωμού συμπίπτει με τη σφαγή στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του, οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο αποτελούν ταυτόχρονα βήμα καταδίκης των εγκλημάτων της κατοχής, αλληλεγγύης του λαού και της νεολαίας στον Παλαιστινιακό, την οποία εκφράζει με συγκλονιστικές διαδηλώσεις όλες αυτές τις μέρες.

Στη Θεσσαλονίκη σε μαζική συμμετοχή στον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου, με την μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία την Παρασκευή 17 Νοέμβρη που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ., από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ με κατεύθυνση το αμερικανικό προξενείο, καλούν Εργατικά Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς. Νωρίτερα, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στο Πολυτεχνείο.

Οι φοιτητικοί Σύλλογοι οργανώνουν επίσης, την Τετάρτη 15/11, στις 10 π.μ., τοποθέτηση πλακέτας στην Πλατεία Χημείου, σημείο της πρώτης παράνομης συγκέντρωσης φοιτητών, από όπου θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Πολυτεχνείο. Την ίδια μέρα, στις 9 μ.μ., στο Πολυτεχνείο, οργανώνουν συναυλία αφιερωμένη στο αντιδικτατορικό τραγούδι.

Στην Πάτρα, ανήμερα της επετείου, στις 10.30 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων από το Εργατικό Κέντρο, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών και στο κτίριο της παλιάς Ασφάλειας, ενώ η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση θα γίνει στις 5.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20).

Στα Γιάννενα, ανήμερα της επετείου προγραμματίζεται κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στις 5 μ.μ. και αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 6 μ.μ.

Συγκεντρώσεις έχουν ακόμα προγραμματιστεί σε: Λάρισα στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Καλαμάτα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Κεφαλονιά, στις 6 μ.μ. στο Αργοστόλι, στο Εργατικό Κέντρο. Πύργο, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία (Σάκη Καράγιωργα). Κοζάνη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Φλώρινα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μόδη (κανόνια). Καβάλα στις 5 μ.μ. στον Δημοτικό κήπο. Αλεξανδρούπολη στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο. Κομοτηνή στις 5 μ.μ. στην παλιά Νομική. Ξάνθη στις 5 μ.μ. στα ΠΡΟΚΑΤ.

Ο κατάλογος εμπλουτίζεται διαρκώς, καθώς σε δεκάδες ακόμα πόλεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ