Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Απαράδεκτη αντιμετώπιση

Διαμαρτυρία για την περικοπή παροχών

Ανιση και απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση των δικαιούχων του ΟΓΑ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου με ανακοίνωσή του προς τους υπουργούς Εργασίας, Γεωργίας και τους διοικητές του ΟΓΑ και του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι αυτό της μεταβίβασης, μετά θάνατο, της σύνταξης του ασφαλισμένου στη σύζυγο όταν αυτή είναι επιδοματούχος του ΟΓΑ. Σ'αυτήν την περίπτωση για να πάρει τη σύνταξη του συζύγου θα πρέπει να παραιτηθεί του επιδόματος του ΟΓΑ. Η παραίτηση επιβάλλεται, σύμφωνα με τους αρμόδιους, γιατί ο επιδοματούχος δεν έχει πληρώσει ασφαλιστική εισφορά.

Σοβαρό πρόβλημα, επισημαίνεται, είναι επίσης η περίπτωση των επιδοματούχων που ενώ έχουν πραγματοποιήσει ένσημα του ΙΚΑ δεν έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σύνταξη του ΙΚΑ. Σ'αυτή την περίπτωση αν έχουν γεννηθεί πριν το 1934 χάνουν όλα τα ένσημά τους, ενώ οι μετά το 1934 γεννημένοι και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δικαιούνται και παίρνουν το βασικό του ΟΓΑ, το επίδομα του δημοσίου και ποσοστό των ενσήμων του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ