Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΡΙΑΙΝΑ»
Αποκορύφωση της αθλιότητας

Η πλειοψηφία της ΤΡΙΑΙΝΑΣ συγκαλύπτει τα κυβερνητικά σχέδια συρρίκνωσης για το Σκαραμαγκά και επιτίθεται στο «Ρ»

Στο δρόμο της υλοποίησης μπαίνουν από τις επόμενες κιόλας μέρες οι «αναδιαρθρώσεις», δηλαδή η συρρίκνωση δικαιωμάτων και η δραστική μείωση του προσωπικού, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τα σχέδια αυτά είχε αποκαλύψει με αποκλειστικές δηλώσεις του, στο «Ρ» ο ίδιος ο πρόεδρος των ναυπηγείων και διοικητής της ΕΤΒΑ, Γ. Κασμάς, ο οποίος επανέλαβε ότι τα ναυπηγεία θα ιδιωτικοποιηθούν μετά τις εκλογές. Ομως η πρασινογάλαζη πλειοψηφία του Σωματείου "ΤΡΙΑΙΝΑ", για άλλη μια φορά επιχειρεί να συγκαλύψει τα σχέδια της κυβέρνησης και με μια ανακοίνωση - λιβελογράφημα επιτίθεται στο «Ρ», προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους.

Οι αναδιαρθρώσεις θα ξεκινήσουν από το τμήμα μηχανογράφησης. Ο υπεύθυνος του τμήματος Α. Αλεξανδρής, μέλος της ομάδας του γνωστού Σ. Εμμανουήλ, που έχει αναλάβει το μάνατζμεντ των ναυπηγείων, ανακοίνωσε σε εργαζόμενες πως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να απαντήσουν σε ποιο τμήμα θέλουν να μεταφερθούν!!!

Παρ' όλα αυτά η πλειοψηφία σε χτεσινή ανακοίνωσή της, που μοιράζει στους εργαζόμενους των ναυπηγείων ισχυρίζεται πως «το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»! Επίσης ότι έχει στόχο να δημιουργήσει αναστάτωση στους εργαζόμενους και να συκοφαντήσει. Φτάνοντας στο άκρον άωτον της αθλιότητας, αναφέρει ότι κάποιοι «επιδιώκουν το μαρασμό και το κλείσιμο των ναυπηγείων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει στην αθλιότητα η πλειοψηφία. Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνη του '99 ο Γ. Κασμάς είχε και πάλι δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι θα ιδιωτικοποιηθούν τα ναυπηγεία. Σχεδόν όλος ο ελληνικός Τύπος είχε ρεπορτάζ για το θέμα. Ομως και τότε, η πλειοψηφία με ανακοίνωση που είχε μοιράσει στους εργαζόμενους είχε ισχυριστεί και πάλι ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα το δημιουργεί το ΚΚΕ».

Στο χτεσινό λιβελογράφημα ισχυρίζεται ότι οδήγησε τα ναυπηγεία «με σταθερά βήματα στο σήμερα και θα το οδηγήσουν με σύνεση και ρεαλισμό στο αύριο». Να σημειώσουμε ότι η «σύνεσή» της είχε σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι από 3.100 το '95, να είναι σήμερα μόλις 1.900. Τα ναυπηγεία παρουσίασαν πέρσι ζημιά 10 δισ. δραχμών και όπως ο ίδιος ο Σ. Εμμανουήλ έχει δηλώσει, εκτιμάται ότι ανάλογη θα είναι η ζημιά και φέτος και ότι θα... παρουσιάσουν κέρδη από το 2001. Πρόσφατα σε συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου, η πλειοψηφία είχε παρουσιάσει σαν δική της πρόταση, μελέτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επιδότηση της συρρίκνωσης των ναυπηγείων.

Σε άλλο σημείο ισχυρίζονται ότι «η πλειοψηφία της ΤΡΙΑΙΝΑΣ θα υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν». Σαν υπεράσπιση φαίνεται εννοούν την 4χρονη εργασιακή ειρήνη, που υπέγραψαν και τις διμερείς συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στα όρια της κυβερνητικής εισοδηματικής πολιτικής, με αποτέλεσμα οι απώλειες να έχουν φτάσει στο 20%. Επίσης, «υπεράσπιση» είναι και η στήριξη των προσπαθειών της πολυεθνικής Μπράουν εντ Ρουτ, που είχε προηγούμενα το μάνατζμεντ, να επιβάλλει διπλή ειδικότητα και πολλαπλή απασχόληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ