Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Στήριξη Μπάιντεν στις «εποικοδομητικές συνομιλίες»

«Στήριξη για τα πρόσφατα εποικοδομητικά βήματα στη σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία» εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρ. Τ. Ερντογάν, συζητώντας τις εξελίξεις σε όλα τα φλέγοντα μέτωπα.

Συζήτησαν ακόμη «τη σημασία της ενίσχυσης της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, περιλαμβανομένης της σημασίας να καλωσοριστεί η Σουηδία ως σύμμαχος το συντομότερο δυνατό και να ισχυροποιηθεί περαιτέρω η διαλειτουργικότητα της Τουρκίας του ΝΑΤΟ», ενώ «συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή στον δρόμο προς τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλη του 2024 στην Ουάσιγκτον».

Οσον αφορά τη σφαγή στη Γάζα, ο Μπάιντεν δεν παρέλειψε να εκφράσει στήριξη για «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και εστίασε με τον ομόλογό του στις «προσπάθειες για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα» αλλά και την «ανάγκη για έναν πολιτικό ορίζοντα για τον παλαιστινιακό λαό», καθώς φουντώνουν τα παζάρια για την επόμενη μέρα σε όλη τη Μ. Ανατολή, πάνω στα ερείπια και το μακελειό του παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ