Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Τώρα είναι ώρα ανασύνταξης του αγώνα, να δοθεί νέα ορμή στην πάλη

Την έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και σ' αυτήν την κρίσιμη καμπή, όπως κάνει χρόνια τώρα, τόνισε στον χαιρετισμό του στη μεγάλη σύσκεψη ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, αναφέροντας:

«Εργάτες της ΛΑΡΚΟ και της περιοχής, αγρότες, επαγγελματίες, εμείς είμαστε εδώ μαζί σας. Οχι μόνο για να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο και τίμιο αγώνα που κάνετε, ο οποίος έγινε εμβληματικός πανελλαδικά και δίνει περισσότερο φως, ελπίδα και παράδειγμα αγωνιστικότητας, παλικαριάς, αντοχής, σε όλη την εργατική τάξη. Κυρίως είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι ο πλούτος που παράγεται σ' αυτήν την επιχείρηση, σ' αυτόν εδώ τον τόπο, ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, ανήκει στην εργατική τάξη. Και μόνο όταν αυτός ο πλούτος γίνει ιδιοκτησία των παραγωγών του και της κοινωνίας θα πάψουν να υπάρχουν τα βάσανα και η εκμετάλλευση των εργαζομένων».

«Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν υπάρχει στιγμή, δεν υπάρχει καμπή, δεν υπάρχει μέρα και νύχτα που το ΚΚΕ να μην είναι στο πλευρό σας, όπως είναι στο πλευρό ολόκληρης της εργατικής τάξης», πρόσθεσε.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τέσσερα χρόνια τώρα στέκονται με το κεφάλι ψηλά, σε έναν αγώνα ο οποίος πέρασε «μέσα από συμπληγάδες πέτρες όλων των αντιλαϊκών πολιτικών δυνάμεων και της κυβέρνησης», αλλά και «όλων όσοι υπονόμευσαν - ο καθένας με τον δικό του τρόπο - το μέλλον της επιχείρησης και τη δύναμη που έχει ο πλούτος αυτού του τόπου για να ευημερήσει ο λαός».

«Δεν υποκύψατε στη συκοφαντία, στην υπονόμευση από "φίλους" και εχθρούς», συνέχισε και τόνισε ότι «τώρα είναι ώρα ευθύνης, ανασύνταξης του αγώνα, για να δοθεί νέα ορμή στον αγώνα, με τη διεύρυνση και το πλάτεμα της ενεργητικής συμμετοχής όλων των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, των αγροτών, μικρών επαγγελματιών, που κι αυτοί θίγονται από το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, αλλά και από όλη την αντιλαϊκή πολιτική. Να δοθεί νέα ορμή στον αγώνα για να πετύχουμε να ξεπαγώσουν οι τσιμινιέρες, να ανάψουν οι μηχανές, να έχει δουλειά ο εργαζόμενος, να ζήσει ο λαός».

Αυτή η νέα δυναμική, εξήγησε, μπορεί να στριμώξει την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, για να «κόψει τον λαιμό της» να δουλέψει το εργοστάσιο, να εξασφαλιστούν η δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γιατί το πείραμα ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ χρεοκόπησε πριν καν ξεκινήσει: Χρεοκόπησε γιατί δεν μπορούν οι καπιταλιστές να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα που αφορούν και την ανάπτυξη της επιχείρησης και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Γιατί βάζουν πάνω απ' όλα το μέγιστο κέρδος, και όταν αυτό δεν εξασφαλίζεται αφήνουν πίσω τους κουφάρια, πετάνε τους εργάτες στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

«Αλλά να ξέρετε και κάτι άλλο: Στους επιχειρηματίες, όπως και στο κράτος των καπιταλιστών, δεν τους φτάνει μόνο η δουλειά, θέλουν πάνω απ' όλα, συνάδελφοι εργάτες, την ψυχή σας, θέλουν να έχετε σκυμμένο το κεφάλι, και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψετε. Οπως δεν το επιτρέψατε μέχρι τώρα. Να διεκδικήσετε δουλειά με δικαιώματα. Δουλειά με αξιοπρέπεια.

Παλεύουμε μαζί σας, ανεξάρτητα από τις καμπές του αγώνα. Πιστεύουμε στο δίκιο σας και θα είμαστε μαζί σας εδώ μέχρι τη νίκη», υπογράμμισε κλείνοντας ο Κ. Παρασκευάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ