Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Πέθανε εργάτης σε συνεργείο καθαρισμού - αμμοβολής

Ούτε γιατρός στο ασθενοφόρο, ούτε απινιδωτής, και το Κέντρο Υγείας Περάματος κλειστό!

Εργαζόμενος ηλικίας 57 ετών πέθανε χθες το πρωί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, λίγο πριν την έναρξη της εργασίας του. Ηταν μέλος συνεργείου ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού - αμμοβολής σε πλοίο, σε πλωτή δεξαμενή επισκευών, και ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στον χώρο βρέθηκε άμεσα αντιπροσωπεία από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και από το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, προχωρώντας σε παύση εργασιών σε όλα τα συνεργεία εργασίας και επισκευών στο συγκεκριμένο πλοίο.

Τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και μέσα για να προστατευτεί η ζωή των εργαζομένων στη Ζώνη αναδεικνύουν τα δύο Συνδικάτα, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του εργάτη.

«Ηταν η κακιά η ώρα, μας λένε. Δεν το δεχόμαστε», σημειώνουν και καταγράφουν τις εξής σοβαρές ελλείψεις:

«Εν έτει 2023 δεν υπάρχει απινιδωτής σε χώρους εργασίας. Το ασθενοφόρο που υπάρχει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη δεν έχει γιατρό. Το Κέντρο Υγείας στο Πέραμα είναι κλειστό και στο κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι δεν σου βγάζουν ούτε γρέζι από το μάτι.

Είμαστε οργισμένοι από την κατάσταση που έχουν φέρει, η τωρινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες, στους χώρους εργασίας. Δεν μπορούμε να ζούμε με την ανασφάλεια του αν θα επιστρέψουμε στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας, μετά το πέρας των εργασιών».

Τα δύο Συνδικάτα απαιτούν: Να υπάρχουν απινιδωτές σε όλα τα συνεργεία, με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό. Επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας στο Πέραμα. Να στελεχωθεί το ασθενοφόρο του ΟΛΠ με γιατρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ