Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
48ωρη απεργία στα εργοτάξια του Μετρό

Σε νέα 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, προχωρούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΑVAX» στα εργοτάξια του Μετρό στην Αττική, με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Μετρό, διεκδικώντας αυξήσεις σε όλα τα καταβαλλόμενα ημερομίσθια, εμπρόθεσμη καταβολή δεδουλευμένων και διασφάλιση ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει απεργία για τους ίδιους λόγους και στις 30 Νοέμβρη, και μάλιστα με καθολική συμμετοχή. Στη συνάντηση που είχε γίνει με το Συνδικάτο, η εργοδοσία είχε δηλώσει πως κατανοεί τα αιτήματα των εργαζομένων, επικαλέστηκε ωστόσο την υποχρηματοδότηση του έργου από την κυβέρνηση.

«Τα ίδια μας έλεγαν πάνω - κάτω οι εργοδότες και την περίοδο της κρίσης και της μεγάλης ανεργίας του κλάδου. "Φιλικά" χτυπήματα στην πλάτη και πως είμαστε όλοι μια οικογένεια», σχολιάζει το Συνδικάτο. «Εμείς έχουμε οικογένεια την τάξη μας και για αυτήν και τα συμφέροντά μας παλεύουμε. Ποτέ δεν παραιτηθήκαμε από αυτό ούτε την περίοδο της κρίσης. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, που τα εκατομμύρια των κερδών τους αυξάνονται κάθε μέρα από τις δικές μας πλάτες», ξεκαθαρίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ