Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τραγωδία με πτώση αεροσκάφους στην Καλαμάτα

Τραγωδία σημειώθηκε στην Καλαμάτα χτες λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο πιλότος του.

Οπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ, νεκρός είναι ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας. Η τραγωδία μάλιστα εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του και των δύο παιδιών τους, που παρακολουθούσαν την πτήση. Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, στο οποίο επέβαινε μόνο ο αξιωματικός που έχασε τη ζωή του.

Η πτώση σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στα 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου. Το αεροσκάφος - που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση - κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την πτώση ακούστηκαν εκρήξεις.

Δεν περνά απαρατήρητο ότι πρόκειται για το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πτώση αεροσκαφών τύπου Τ-2, ενώ παράλληλα η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα μετατρέπεται σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων κατόπιν συμφωνίας με την ισραηλινή «Elbit Systems», με την κυβέρνηση να παραδίδει (πατώντας και στις προηγούμενες συνεννοήσεις που έκαναν με το Ισραήλ οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) τον σκληρό πυρήνα καλλιέργειας και διαμόρφωσης του μαχητικού πνεύματος των Ελλήνων πιλότων σε επιχειρηματίες του κράτους - δολοφόνου, την ώρα μάλιστα που κλιμακώνεται η επιθετικότητά του, όπως και γενικά του ευρωατλαντικού άξονα σε Μέση Ανατολή και Περσικό Κόλπο.

Με απόφαση του υπουργού Αμυνας κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις, από χτες έως και αύριο Παρασκευή.

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια, να δοθούν απαντήσεις

Σε ανακοίνωσή του για την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 και τον θάνατο του πιλότου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πιλότου του εκπαιδευτικού Τ-2, που με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το τραγικό αυτό περιστατικό είναι το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πτώση παλαιών αεροσκαφών τύπου Τ-2, ενώ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα μετατρέπεται σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, κατόπιν συμφωνίας με ισραηλινή εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του δυστυχήματος και να δοθούν σαφείς απαντήσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση όλων των προδιαγραφών για τη συντήρηση των αεροσκαφών και την ασφάλεια των πιλότων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ