Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η γνώση είναι δύναμη για να αλλάξουμε τον κόσμο»

Συνεχίζονται οι εκθέσεις βιβλίου και οι βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής»

Συνεχίζονται οι εκθέσεις βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» που οργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στην έδρα της (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), όπως και στα γραφεία του Κόμματος στην οδό Κολωνού 3 (πλησίον Ομόνοιας).

Οι εκθέσεις θα λειτουργήσουν έως το Σάββατο 30 Δεκέμβρη. Πρόγραμμα λειτουργίας: Καθημερινές 17.30 - 20.30. Σάββατο 30 Δεκέμβρη: 10.00 - 13.00.

Επιπρόσθετα, στην έδρα της ΚΟ Αττικής μαζί με τις εκδόσεις φιλοξενείται η έκθεση για την εκδοτική δραστηριότητα του Κόμματος που υπήρχε στη μεγάλη εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας της «Σύγχρονης Εποχής», η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη του 2022 στο «Σεράφειο» του δήμου Αθηναίων.

Εκθέσεις οργανώνονται και σε συνοικίες της Αθήνας:

- Στα γραφεία της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών στο Ιλιον (Ιδομενέως και Αιακού) σήμερα Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ.

- Στα γραφεία της ΤΟ Βορειοδυτικής Αθήνας στη Ν. Ιωνία (Μεσολογγίου 48): Παρασκευή 29/12 και Σάββατο 30/12. Τα Σάββατα 10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ. και την ερχόμενη Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ.

Με σύνθημα «Η γνώση είναι δύναμη για να αλλάξουμε τον κόσμο», συνεχίζονται και οι εκθέσεις με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» που διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων του ΚΚΕ. Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στα γραφεία των ΚΟ και θα λειτουργήσουν μέχρι την Παρασκευή 5 Γενάρη, με ώρες λειτουργίας: 17.30 - 20.30.

Ενθουσίασε «Το αναπάντεχο ταξίδι μιας νιφάδας»


Με μεγάλη συμμετοχή των μικρών φίλων της «Σύγχρονης Εποχής» και των γονιών τους πραγματοποιήθηκε η τελευταία εκδήλωση για φέτος στο βιβλιοπωλείο - cafe στην Αθήνα.

Από νωρίς το πρωί ο χώρος του παιδικού βιβλίου του βιβλιοπωλείου είχε προετοιμαστεί για να υποδεχτεί τους μικρούς φίλους, ενώ παράλληλα σε όλο το βιβλιοπωλείο επικρατούσε μια ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα.

Η βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης «Το αναπάντεχο ταξίδι μιας νιφάδας», της Μαριλίζας Λούντζη, σε εικονογράφηση της Νεφέλης Ορφανού - Νέγκα πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα ωραίο μουσικοθεατρικό παιχνίδι που τράβηξε πολύ το ενδιαφέρον και έδωσε όμορφες στιγμές σε όσους τυχερούς παραβρέθηκαν.

Το βιβλίο προλόγισε η Βικτωρία Κούτση, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Ισοτιμία και Χειραφέτηση των Γυναικών. Η ίδια στάθηκε στον λόγο που προλόγισε το βιβλίο περιγράφοντας την αστεία ιστορία μεταξύ αυτής και της συγγραφέα για το πώς ξεκίνησε το ταξίδι αυτής της έκδοσης.

Ενώ μέσα από μια σύντομη περιγραφή της πλοκής του έργου και των χαρακτήρων του, φώτισε το επίκαιρο περιεχόμενο της νέας αυτής έκδοσης, την ανάγκη του συλλογικού αγώνα για έναν μεγάλο σκοπό, τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της συντροφικότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το αναπάντεχο ταξίδι μιας νιφάδας με οδηγό την συγγραφέα, με τη βοήθεια της ηθοποιού, θεατρολόγου Αλεξάνδρας Χριστοδουλέα και του μουσικού Γιάννη Κοξαράκη.

Η παρουσίαση των χαρακτήρων και του περιεχομένου της ιστορίας του έργου έγινε κυρίως μέσα από τραγούδια και μελωδίες του Γ. Κοξαράκη και στίχους της Μ. Λούντζη.

Ενώ ακολούθησε θεατρικό παιχνίδι με τη συμβολή της Α. Χριστοδουλέα, όπου τα παιδιά προσπάθησαν να μπουν στον κάθε χαρακτήρα του έργου που τα ίδια είχαν επιλέξει.

Σήμερα η παρουσίαση της έκδοσης «Δίκες στο Εκτακτο Στρατοδικείο Βόλου»

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί σήμερα εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης που επιμελήθηκε «Δίκες στο Εκτακτο Στρατοδικείο Βόλου 1946 - 1951».

Η εκδήλωση θα γίνει στο καφέ - κυλικείο στον «Θόλο» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 7 μ.μ. Στον χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στο κάλεσμά της η ΤΕ Μαγνησίας τονίζει ότι «στην έκδοση γίνεται προσπάθεια να αναδειχτούν οι ηρωικές παραδόσεις της Οργάνωσής μας, σε μια περίοδο που είναι γνωστή ως περίοδος της "λευκής τρομοκρατίας", όπου η υποψία και μόνο ότι κάποιος στηρίζει το ΚΚΕ σήμαινε διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις. Να γνωρίσουμε και να διαδώσουμε και σε άλλους φίλους του Κόμματος μια άγνωστη, σε πολλούς από εμάς, πλευρά της Ιστορίας της Οργάνωσής μας στην περιοχή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ