Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Νέες κινητοποιήσεις και μέσα στο Ισραήλ

Κόντρα στην ασφυκτική καταστολή

Από την κινητοποίηση στο Τελ Αβίβ, όπου το πανό με το σύνθημα «Σταματήστε τη γενοκτονία!» μπήκε στο στόχαστρο της αστυνομίας
Από την κινητοποίηση στο Τελ Αβίβ, όπου το πανό με το σύνθημα «Σταματήστε τη γενοκτονία!» μπήκε στο στόχαστρο της αστυνομίας
Οι διαμαρτυρίες ενάντια στο έγκλημα στη Γάζα συνεχίζονται και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, κόντρα στην ασφυκτική καταστολή από την κυβέρνηση, στις αστυνομικές και δικαστικές απαγορεύσεις, στις συλλήψεις κ.ο.κ.

Το Σάββατο έγινε νέα κινητοποίηση στο Τελ Αβίβ, με συγκέντρωση στην πλατεία Χαμπίμα στο κέντρο της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα.

Η διαμαρτυρία ήταν δυναμική παρά τη συνεχιζόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης, με την αστυνομία να παρεμβαίνει και να αποσπά βίαια από τους διαδηλωτές ακόμα και ένα πανό στην οδό Καπλάν το οποίο κρίθηκε «επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη», επειδή ανέγραφε «Σταματήστε τη γενοκτονία!».

Κινητοποίηση έγινε και στην Καισάρεια, έξω από το σπίτι του Νετανιάχου στην πόλη, με διαδηλωτές να καταγγέλλουν τη λύση που προτείνει η κυβέρνηση στη σημερινή κατάσταση μέσα από έναν «ατελείωτο πόλεμο, χωρίς χρονοδιαγράμματα».

Την Παρασκευή είχε προηγηθεί διαμαρτυρία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, με αγρυπνία στη μνήμη όσων έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και αίτημα την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Τη Δευτέρα έγινε νέα διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ, ενώ οικογένειες ομήρων και αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα αποδοκίμασαν τον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κνεσέτ (Βουλή). Πολλές οικογένειες Ισραηλινών ομήρων και αιχμαλώτων ζητούν να υπάρξει άμεσα νέα συμφωνία ανταλλαγής με Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ