Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ - ΙΣΡΑΗΛ
Εξι νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί από εισβολή στην Τουλκαρέμ

Οι καθημερινές εισβολές του στρατού σε κατεχόμενες πόλεις και χωριά της Δυτικής Οχθης είχαν χτες ως επίκεντρο τη βόρεια πόλη Τουλκαρέμ με απολογισμό τουλάχιστον έξι νεαρούς Παλαιστίνιους νεκρούς (ο ένας εξ αυτών 16 ετών).

Η επίθεση έγινε με drone που έριξε πυρά εν ψυχρώ σε μια μικρή ομάδα νεαρών Παλαιστινίων που κοιτούσαν την επίθεση του στρατού στον καταυλισμό προσφύγων Νουρ Σαμς. Τουλάχιστον έξι από αυτούς ξεψύχησαν πριν μεταφερθούν στο νοσοκομείο καθώς ο στρατός εμπόδιζε για 90 λεπτά τα ασθενοφόρα να πλησιάσουν την περιοχή προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων. Από τα πυρά του drone τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι που κατάφεραν να φθάσουν στο Νοσοκομείο Θάμπετ Θάμπετ της Τουλκαρέμ.

Παράλληλα, χτες αργά το απόγευμα, στην παλιά πόλη της Χεβρώνας, Ισραηλινοί στρατιώτες ξυλοκόπησαν έναν 14χρονο Παλαιστίνιο ενώ επέστρεφε στο σπίτι του. Χτες επίσης ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός 24χρονου Παλαιστινίου που είχε τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά στις 14 Νοέμβρη στην Τουλκαρέμ.

Από τις 7 Οκτώβρη, ο ισραηλινός στρατός και Εβραίοι έποικοι έχουν σκοτώσει πάνω από 310 Παλαιστίνιους αμάχους, έχουν τραυματίσει και συλλάβει χιλιάδες με διάφορα προσχήματα.

Συλλήψεις στελεχών του Λαϊκού Μετώπου

Επιπλέον, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέχισαν το μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται από τις 26 Δεκέμβρη η 60χρονη Παλαιστίνια βουλευτής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Χαλίντα Τζαράρ, στο σπίτι της στη Ραμάλα (περίπου δύο χρόνια μετά την αποφυλάκισή της). Επίσης συνελήφθησαν και άλλα στελέχη του Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ