Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ «USS Gerald Ford»
Να μην επιτραπεί η απόβαση των φονιάδων των λαών στην πόλη!

Κινητοποίηση σήμερα στις 6.30 μ.μ. στα Χανιά, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, η οποία καταγγέλλει τη νέα απόβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην πόλη των Χανίων.

Από προχτές το πρωί βρίσκεται δεμένο, για ακόμα μια φορά μέσα σε λίγο διάστημα, στη βάση της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford», το οποίο βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για την εμπόλεμη κατάσταση στην Παλαιστίνη. Το γιγαντιαίο πλοίο, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων και αναμένεται να παραμείνει στα Χανιά μέχρι τις 30 Δεκέμβρη.

«Δεν έχουν θέση εδώ οι φονιάδες των λαών! Να μην τους επιτραπεί η αποβίβαση στην πόλη μας! Είναι ανεπιθύμητοι!», τονίζει στο κάλεσμά της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και σημειώνει: «Διαβάζουμε για τα "αυξημένα μέτρα" που η αστυνομία προτίθεται να πάρει, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα παρόμοια με αυτά της προηγούμενης επίσκεψης κι αναρωτιόμαστε: Αραγε οι όποιες πυκνές περιπολίες θα αποτρέψουν τις απειλές και τις επιθέσεις ενάντια σε ανθρώπους της πόλης μας από μεθυσμένους ναύτες; Μήπως, σε περίπτωση που η αστυνομία προσπαθήσει να συλλάβει κάποιον από αυτούς, δεν θα εκτοξεύσει τις ίδιες απειλές, όπως την προηγούμενη φορά, ότι δηλαδή οι αστυνομικοί είναι αυτοί που θα πάνε φυλακή ή δεν θα προβάλει την ίδια απαίτηση να επικοινωνήσει με το ΝΑΤΟ; Εχουν αποθρασυνθεί εντελώς από το καθεστώς της ετεροδικίας και το γεγονός ότι ουσιαστικά τους έχει δοθεί ασυλία».

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται κάθε φορά με την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών πληρωμάτων, η απόλυτη ασυδοσία που μπορούν να έχουν στις οποιεσδήποτε συμπεριφορές τους, βαρύνει με τεράστια ευθύνη την κυβέρνηση καθώς και όλες τις προηγούμενες, με τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους ΝΑΤΟικούς «συμμάχους».

ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ: Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες

«Είναι φανερό ότι οι Χανιώτες θα ζουν πλέον μια νέα κανονικότητα, αφού κάθε τρεις και λίγο η πόλη μας θα φιλοξενεί χιλιάδες ΝΑΤΟικούς στρατιώτες. Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι τα Χανιά μέσα στις γιορτές θα κατακλυστούν από 6.000 ΝΑΤΟικούς. Τις λίγες μέρες που έχει ο κάθε εργαζόμενος για να ξεκουραστεί και να κάνει μια βόλτα στο λιμάνι, θα αναγκάζεται να ανέχεται μεθυσμένους ΝΑΤΟικούς που θα "ξεκουράζονται", κάνοντας μια ανάπαυλα από το έργο που επιτέλεσαν έξω από τη Λωρίδα της Γάζας», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας η Τομεακή Επιτροπή καλεί τον χανιώτικο λαό «να μη συμβιβαστεί με αυτές τις εικόνες, να μη δεχτεί οι αποθρασυμένοι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες να θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην πόλη μας», να εντείνει «τον αγώνα για να σταματήσουν να αποβιβάζονται στην πόλη μας», απαιτώντας να κλείσει η βάση της Σούδας, να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ