Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Οχι στο έγκλημα της οικοδόμησης του παραλιακού μετώπου

Να σταματήσει το έγκλημα της οικοδόμησης του παραλιακού μετώπου, που προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς στην περιοχή Καραμπουρνάκι, απαιτούν φορείς της Καλαμαριάς.

Το Σάββατο προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου μπροστά στο οικόπεδο της Σοφούλη, όπου οι οικοδομικές εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Κατιρλιωτών «Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», του Συλλόγου Καραμπουρνάκι «Ο Ποσειδώνας», του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Η Μπουμπουλίνα», του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και της Ενωσης Γονέων Δήμου Καλαμαριάς απαίτησαν να υλοποιηθούν άμεσα από τη διοίκηση του δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο η διακοπή των οικοδομικών εργασιών, η ανάκληση των οικοδομικών αδειών με βάση τις αποφάσεις 1688-1689/2016 του ΣτΕ και η απαλλοτρίωση των οικοπέδων ως χώρων χαρακτηρισμένων για πράσινο από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, με ευθύνη των αρμόδιων υπουργείων και την καθοριστική πίεση και πολιτική βούληση του δήμου Καλαμαριάς.

Οι φορείς εξέφρασαν και πάλι την ανησυχία τους για το μέλλον του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από τη Σοφούλη έως τη Μίκρα. Οπως κατήγγειλαν, παρά τις κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής από το 2012 και τις αποφάσεις που έχουν πάρει τα Δημοτικά Συμβούλια, η πορεία τσιμεντοποίησης και ιδιωτικοποίησης των ελεύθερων χώρων συνεχίζεται, καθώς διαχρονικά οι διοικήσεις του δήμου (Μπακογλίδη και Δαρδαμανέλη) δεν είχαν την πολιτική βούληση να μείνει αδόμητο το παραλιακό μέτωπο στο Καραμπουρνάκι και συνολικά.

Ετσι, δεν υλοποιείται και η πιο πρόσφατη απόφαση (441/2023) του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/11/2023, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα «η έναρξη εκτέλεσης των διαδικασιών για υλοποίηση της απαλλοτρίωσης των συγκεκριμένων ακινήτων που έχει ήδη επιβληθεί με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και επειδή συντρέχουν λόγοι δημόσιας ωφέλειας, ήτοι προστασίας του περιβάλλοντος, καλεί την αρμόδια υπηρεσία, Υπηρεσία Δόμησης, να εκδώσει σήμα διακοπής των εργασιών προκειμένου να μην καταστεί άνευ αντικειμένου η απαλλοτρίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ