Παρασκευή 12 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Εκπρόσωπο της Ενωσης Ξενοδόχων όρισε στο ΔΣ της ΔΕΥΑ η δημοτική αρχή!

Καταγγελία από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που καλεί τον λαό σε εγρήγορση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

«

Δείγματα γραφής» για το ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπεί δείχνει με το «καλημέρα» της ανάληψης των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή Ζακύνθου (ΝΔ κ.ά.), η οποία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ όρισε ως μέλος τον Σύλλογο Ξενοδόχων της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων, στη θέση μάλιστα του επιστημονικού συμβούλου, βάσει και της σχετικής νομοθεσίας για τη λειτουργία των ΔΕΥΑ.

Πρόκειται για απόφαση σε συνέχεια της προεκλογικής περιόδου και των δεσμεύσεων ουσιαστικά των παρατάξεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. στο ξενοδοχειακό κεφάλαιο, που μέσα από τους συνδυασμούς τους μεγαλοξενοδόχοι διεκδικούσαν τη δημαρχία, με υποψήφιους συμβούλους αλλά και δήμαρχο, ή εκδήλωναν ανοιχτά τη στήριξή τους σε αυτούς τους συνδυασμούς.

Την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής κατήγγειλε η «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αντί να επιλέξει έναν επιστημονικό φορέα για την ενίσχυση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ, όπως το ΤΕΕ, τον Σύλλογο Υδραυλικών ή ακόμα και το ΤΕΙ Περιβάλλοντος, επιλέγεται ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων!».

Παράλληλα, επισημαίνει: «Η επιλογή του Συλλόγου των Ξενοδόχων κρίνεται απαράδεκτη, γιατί θα προωθούνται προτεραιότητες που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντά τους, αντί να εξασφαλίζεται αντικειμενική επιστημονική γνώμη για τη διαχείριση των υδάτων και της αποχέτευσης. Ως "Λαϊκή Συσπείρωση", από την αρχή της εκλογής της νέας δημοτικής αρχής, είχαμε εκφράσει την άποψη ότι η δημοτική αρχή θα υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων, αντί να εκπροσωπεί τον ζακυνθινό λαό».

Καλεί τον λαό του νησιού να είναι σε εγρήγορση, να μην επιτρέψει στη δημοτική αρχή να προωθήσει την αντιλαϊκή της πολιτική, αλλά και την τελευταία να ανακαλέσει την απόφασή της.

«Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε κάθε αντιλαϊκή απόφαση της δημοτικής αρχής και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του ζακυνθινού λαού», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ