Παρασκευή 12 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια «θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χτες ο πρόεδρός του, Στ. Κασσελάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο «Star», αναφερόμενος στις προχτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι θα θέσει και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε πως «ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή, και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας». «Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;», διερωτήθηκε, αναφερόμενος - όπως και η κυβέρνηση - σε δικαιώματα την ώρα που στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο ανατρέπει το δικαίωμα του παιδιού στη μητρότητα και στην πατρότητα, το οποίο στηρίζεται στη συμπληρωματική σχέση ανδρικού και γυναικείου οργανισμού στην τεκνοποίηση.

Χαρακτήρισε εξάλλου «άτολμο» το νομοσχέδιο, ενώ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα. Πρόσθεσε δε πως «στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που πρέπει να λυθούν. Εχω ζητήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο, και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ