Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση σωματείων και φορέων στις 25 Γενάρη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή οργανώνουν σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 25 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Την κινητοποίηση οργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών Κ. Μακεδονίας, το ΣΕΤΗΠ και το ΣΕΤΕΠΕ.

Καλούν τον λαό και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή τους να καταδικάσουν τη γενοκτονία που συντελείται εδώ και τρεισήμισι μήνες ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και της χώρας μας, καθώς και την αδράνεια των διεθνών οργανισμών.

Με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι η ελληνική κυβέρνηση, για τα συμφέροντα και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου, εμπλέκει τη χώρα μας στο πύρινο κουβάρι, με την αποστολή φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ερυθρά Θάλασσα, πλάι στις κανονιοφόρους των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας. «Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, για τα συμφέροντα των λίγων, εφοπλιστών και βιομηχάνων, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών, με το μάτι στραμμένο στη "λεία" του πολέμου. Είναι η ίδια πολιτική που έχει κηρύξει τον "πόλεμο" ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών», σημειώνουν.

Καλούν τον λαό να μην κάθεται αμέτοχος την ώρα που σφάζονται παιδιά, ένας ολόκληρος λαός! Να μη δεχτεί να μπαίνει ο ίδιος στο στόμα του λύκου, να γίνεται στόχος αντιποίνων, για να λάβουν τα μεγάλα συμφέροντα κομμάτι από τη λεία. Να οργανώσει τον αγώνα του και να απαιτήσει:

- Να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή στη Γάζα, να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή, να αναγνωριστεί επιτέλους ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

- Καμία φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στην Υεμένη.

- Να γυρίσουν πίσω τα οπλικά συστήματα, το στρατιωτικό προσωπικό και ό,τι άλλο παρέχει η χώρα μας στους φονιάδες των λαών. Κανένας φαντάρος, κανένας αξιωματικός έξω από τα σύνορα.

- Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην πατρίδα μας.

- Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ