Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σε όλο τον κόσμο!

Μεγάλες κινητοποιήσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών σφαγής στη Γάζα

ΗΠΑ (Ουάσιγκτον)
ΗΠΑ (Ουάσιγκτον)
Μπορεί τα επιτελεία του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, μαζί και όλων των συμμάχων του, να δουλεύουν πυρετωδώς για την τρομοκράτηση, τη συκοφάντηση και χειραγώγηση ενάντια σε όσους αντιδρούν στο έγκλημα κατά των Παλαιστινίων, οι λαοί του κόσμου όμως έχουν άλλη γνώμη: Οι διαμαρτυρίες κατά της φριχτής σφαγής που συνεχίζεται στη Γάζα, αλλά και κατά των αμείωτων επιδρομών στη Δυτική Οχθη, συνεχίστηκαν σε μεγαλουπόλεις όλου του πλανήτη, με ιδιαίτερη μαχητικότητα στις χώρες εκείνες που οι κυβερνήσεις τους είναι συνένοχες στις καθημερινές δολοφονίες αμάχων, στην ισοπέδωση νοσοκομείων, στον αφανισμό στοιχειωδών υποδομών, στην εγκατάλειψη ορφανών κ.λπ.

Με αφορμή και τη συμπλήρωση 100 ημερών από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, στη Βιέννη της Αυστρίας χιλιάδες διαδήλωσαν κατά το Σαββατοκύριακο την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.

Αλλά και στη Νότια Αφρική εκφράστηκε με μαζική διαδήλωση η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Μαζική ήταν η διαδήλωση που έγινε και στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Για άλλη μια φορά ο λαός των ΗΠΑ έδειξε ότι δεν θέλει τη χώρα του σε ρόλο σφαγέα, όπως η κυβέρνηση Μπάιντεν, με 400.000 ανθρώπους να διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον. Μπροστά από τον Λευκό Οίκο ρίχτηκαν κούκλες με κόκκινη μπογιά, για το αίμα των 12.000 και πλέον παιδιών στην Παλαιστίνη. Επέκριναν έντονα την υποστήριξη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας κ.ά. στο Ισραήλ, διαδηλώνοντας με σημαίες και παλαιστινιακές μαντίλες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι, με πλακάτ που ανέγραφαν «Αμεση κατάπαυση του πυρός», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει, σταματήστε να χρηματοδοτείτε τη γενοκτονία». Στα στιγμιότυπα της κινητοποίησης ξεχώρισαν οι τραγικές περιπέτειες που εξιστόρησαν για αγαπημένα τους πρόσωπα Παλαιστίνιοι που κατάγονται από τη Λωρίδα της Γάζας και ζουν σε αμερικανικές Πολιτείες (Μίσιγκαν, Τέξας κ.α.).

ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Λονδίνο)
ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Λονδίνο)
Στο Λονδίνο έγινε η 7η πολύ μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από την αρχή της σφαγής. Στην πορεία πήραν μέρος και Ελληνες μετανάστες και φοιτητές που ζουν στη Βρετανία, καταγγέλλοντας και τη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. Διαδηλωτές κάθε ηλικίας κρατούσαν πλακάτ που ανέγραφαν «Σταματήστε να βομβαρδίζετε τα παιδιά στη Γάζα» και είχαν ζωγραφισμένα κλαδιά ελιάς, ενώ ανέμιζαν σημαίες της ειρήνης και της Παλαιστίνης.


ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Δουβλίνο)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Δουβλίνο)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ