Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κορυφώνεται η μάχη - προχωρά η υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου

Εφτασε στο 107,43%

RIZOSPASTIS

Ακάθεκτη συνεχίζεται η υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, το οποίο συγκεκριμένα μετά το 12ο κατά σειρά «κλείσιμο», που έγινε τη Δευτέρα 15 Γενάρη, έφτασε στο 107,43%. Παράλληλα, η μια μετά την άλλη οι Οργανώσεις του Κόμματος υπερκαλύπτουν τα επιμέρους πλάνα τους. Με την Οικονομική Εξόρμηση να μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ εντείνουν τις προσπάθειές τους και τα πολλά περιθώρια που ακόμα υπάρχουν, για να φτάσουν σε ακόμα περισσότερους με το κουπόνι στο χέρι, να πιαστούν και με το παραπάνω όλοι οι στόχοι.

Την πρωτιά δεν αφήνει με τίποτα η ΚΟ Ηπείρου που με 135,09% κάλυψε ακόμη 10% του πλάνου της και άνοιξε την απόσταση από την ΚΟ Εξωτερικού που ακολουθεί με 121,12%. Στην τρίτη θέση ανέβηκε η ΚΟ Αττικής με 109,65% που ίσως η χαρά της να αποδειχτεί προσωρινή, αφού ακριβώς πίσω της είναι η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 109,31%. Ετσι κι αλλιώς η μάχη για την τρίτη θέση είναι ιδιαιτέρα αμφίρροπη, αφού εκτός από τις δυο παραπάνω Οργανώσεις σε πολύ κοντινή απόσταση καιροφυλακτούν τρεις ακόμα. Αναλυτικότερα είναι η ΚΟ Αιγαίου με 109,09%, η ΚΟ Κρήτης με 108,19% και η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 108,12%. Μάλιστα, οι δυο τελευταίες έρχονται με φόρα, αφού μέσα σε μια βδομάδα κάλυψαν 10% και 13% αντίστοιχα του πλάνου τους. Την υπερκάλυψη έχουν πετύχει ακόμη η ΚΟ Θεσσαλίας με 103,38% και η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 100,25%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Κεντρικής Μακεδονίας με 98,04%, Πελοποννήσου με 92,66% και Δυτικής Ελλάδας με 89,78%.


Η ΚΝΕ έχει υπερκαλύψει το πλάνο της κατά 115,52%. Το 89,43% του δικού της έχει καλύψει η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 91,75% αυτή του «902».

Στο μεταξύ, η άμιλλα που προκήρυξε για την Οικονομική Εξόρμηση η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ καλά κρατεί ανάμεσα στις Οργανώσεις, παρακινώντας για να δοθούν όλες οι δυνάμεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα βραβεία που θα δοθούν στις πρωτοπόρες ΚΟ και τα οποία έχουν χαρακτήρα ιδεολογικό - πολιτικό, επιμορφωτικό, διαπαιδαγωγητικό. Υπηρετούν την ανάδειξη και συλλογική γνωριμία με μεγάλες στιγμές της Ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς.

Με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, με τα παρακάτω βραβεία:

  • Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος που θα δοθεί σε εκδήλωση για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, και τιμητική πλακέτα.
  • Για τη 2η Οργάνωση: Αποστολή δεκαπέντε πρωτοπόρων συντρόφων και συντροφισσών από το Κόμμα και την ΚΝΕ στο Βελιγράδι και στα μέρη όπου ο λαός της Σερβίας μαζί με αγωνιστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο υπεράσπιζε την πατρίδα του απέναντι στο ΝΑΤΟ και τιμητική πλακέτα.
  • Για την 3η Οργάνωση: Αποστολή δεκαπέντε πρωτοπόρων συντρόφων και συντροφισσών από το Κόμμα και την ΚΝΕ στον Γράμμο και το Βίτσι, βαδίζοντας στα χνάρια του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τιμητική πλακέτα.


Θυμίζουμε πως κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της κάθε ΚΟ.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ