Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα εργατικά «ατυχήματα»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, σήμερα Τρίτη, στις 12.30 μ.μ., για τα εργατικά «ατυχήματα», πραγματοποιεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Και η νέα χρονιά, επισημαίνει, ξεκίνησε με μια σειρά από εργατικά «ατυχήματα» στους δήμους που αναδεικνύουν την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στον συγκεκριμένο κλάδο «για το οποίο υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι και αυτά δεν είναι "η κακιά η ώρα". Τα εργατικά "ατυχήματα" είναι εργοδοτικά εγκλήματα».

Αιτία των «ατυχημάτων» είναι η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας, η λειτουργία των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, της πλειοψηφίας των δημάρχων και το σύστημα που βλέπει ως κόστος την υγιεινή και ασφάλεια.

Το Συνδικάτο τονίζει ότι το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας είναι ένα από τα πρωταρχικά ζητήματα διεκδίκησης για τους εργάτες του κλάδου και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των Σωματείων και της Περιφέρειας σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ