Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ
Σταθερή η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», σταθερά μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Σταθερή σε ψήφους και ποσοστά παρέμεινε η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» πήρε 263 ψήφους (από 259 το 2022) και μια έδρα στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Και στο νέο ΔΣ η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» θα αποτελεί τη φωνή των εργαζομένων του κλάδου απέναντι στην προκλητική ομοφωνία των άλλων παρατάξεων, που εκφράζεται τόσο με το κοινό προεδρείο από τους συνδικαλιστές των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την ουσιαστική συναίνεση των υπόλοιπων δυνάμεων στην «ταφόπλακα» που επιχειρεί να βάλει η πλειοψηφία του ΔΣ σε κάθε αγωνιστική δράση, για λογαριασμό της εργοδοσίας.

Θα είναι μπροστά για την οργανωμένη αγωνιστική διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς - αναπλήρωση απωλειών - σύγχρονα δικαιώματα, απέναντι στα παζάρια της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με τους εργοδότες πίσω από κλειστές πόρτες, για «αυξήσεις» - ψίχουλα ή «τροφεία» αντί για πραγματικές αυξήσεις.

Δίνοντας απάντηση στις κατασκευασμένες - κατευθυνόμενες ειδήσεις, στα fake news και στην προπαγάνδα του πολέμου, διεκδικώντας ενημέρωση για τα συμφέροντα του λαού, απέναντι στην πλειοψηφία στο ΔΣ που στηρίζει τα συμφέροντα των εργοδοτών, που θέλουν τον απόλυτο έλεγχο για το τι και πώς γράφεται/μεταδίδεται, επιβάλλοντας προληπτική λογοκρισία και αυτολογοκρισία.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα: Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» κατέλαβαν 4 έδρες στο ΔΣ (986 ψήφους), η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» 3 (586), η «Νέα ΕΣΗΕΑ» 2 (462), η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» 1 (231).

Απορρίφθηκε η «λευκή εξουσιοδότηση» για τη συγχώνευση

Ταυτόχρονα στις εκλογές, απορρίφθηκε η πρόταση «λευκής εξουσιοδότησης» στο νέο ΔΣ να χειριστεί την συγχώνευση ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ, αφού δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 3/4 που απαιτείται για καταστατική αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 2813 ψηφισάντων, «ΝΑΙ» ψήφισαν 1171 και «ΟΧΙ» 1164.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ