Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΦΑΜΑΡ
Αύξηση 247% των ψηφισάντων και τριπλασιασμός των εγγραφών

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα καταγράφονται στις αρχαιρεσίες ενός ακόμα σωματείου, αυτήν τη φορά επιχειρησιακού και μάλιστα σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες Φαρμάκου.

Πιο συγκεκριμένα, στο Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΜΑΡ κατά 247% αυξήθηκαν οι ψηφίσαντες στις πρόσφατες εκλογές, ενώ τριπλασιάστηκαν οι εγγραφές στο μητρώο εργαζομένων. Οπως ενημερώνει το Σωματείο (μέλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο), εκλέγει 3 αντιπροσώπους στο ΕΚΑ (από 1 το 2021) και 6 αντιπροσώπους στην ΟΕΦΣΕΕ (από 2 το 2021).

Οπως σημειώνει το Σωματείο, αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί «τιμή, ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη αλλά και επιβεβαίωση της γραμμής της διεκδίκησης των αναγκών μας, καθώς και αναγνώριση της συνεπούς στάσης του Σωματείου μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων».

Προσθέτει ότι είναι αποτελέσματα που δίνουν απάντηση «σε αυτούς που προσπάθησαν να υπονομεύσουν και να βάλουν εμπόδια στις δημοκρατικές διαδικασίες, με μεθοδεύσεις τρομοκράτησης των εργαζομένων, παίζοντας τον ρόλο του "αστυφύλακα" πάνω από την κάλπη, παρακολουθώντας ποιοι συνάδελφοι ψηφίζουν και ποιοι όχι».

Το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι αυτή η δύναμη θα κατατεθεί στους αγώνες για την υπογραφή επιχειρησιακής και κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, «για αυξήσεις καθολικά - οριζόντια 10% τον πρώτο χρόνο (5% από 1/1/2024 και 5% από 1/7/2024), 4% τον δεύτερο χρόνο (από 1/1/2025), για κατάργηση κάθε εργολαβίας και επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων με συμβάσεις αορίστου χρόνου από τη ΦΑΜΑΡ, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στη Θήβα, για συνολικά καλύτερες συνθήκες εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ