Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους σε όλη τη χώρα για την Υγεία

Παναττική συγκέντρωση σήμερα στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Με αιχμή τις διεκδικήσεις τους για την Υγεία οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ καλούν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων, με περιφερειακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Αθήνα οργανώνουν παναττική συγκέντρωση για τα εκρηκτικά προβλήματα της Υγείας και της ακρίβειας σήμερα, Τρίτη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 22 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια μέρα, συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Αιτωλοακαρνανία: Αγρίνιο (8.30 π.μ., Δικαστικό Μέγαρο), Νοσοκομείο Μεσολογγίου και Κέντρα Υγείας Αμφιλοχίας, Αστακού και Ναυπάκτου (10.30 π.μ.)

Στους δρόμους του αγώνα για την ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών Υγείας και στην Αιτωλοακαρνανία, καλούν τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία του νομού, ορίζοντας παναιτωλοακαρνανική ημέρα δράσης, για την Πέμπτη 22 Φλεβάρη.

Διεκδικούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα της Υγείας - Πρόνοιας, «που η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και απειλούν τη ζωή μας από ένα σύστημα Υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, τη στιγμή που πέραν των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα».

Στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων και στη σημερινή στην Αθήνα καλεί και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Χτες στο Περιστέρι

Την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας απαίτησαν τα Παραρτήματα Περιστερίου των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ), σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε χτες στο 2ο ΚΥ Περιστερίου, ενώ καλούν και στη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας.

Οι συνταξιούχοι προχώρησαν σε εξόρμηση, ενημέρωσαν εργαζόμενους και ασθενείς για την πηγή του κακού στη διαχρονική υπονόμευση, υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών Υγείας όλων των βαθμίδων.

Κατήγγειλαν μάλιστα την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που έσπευσαν να πιάσουν ...πόστο με την έναρξη της κινητοποίησης, αλλά στάθηκε αδύνατο να εμποδίσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στην υπολειτουργία όλων των ΚΥ του Περιστερίου!

«Οι γιατροί δεν φτάνουνε, ενώ σε αρκετές ειδικότητες δεν υπάρχει ούτε ένας!», καταγγέλλουν οι φορείς, σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή «ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια διάφορες ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια που θησαυρίζουν από το υστέρημά μας, που κερδοφορούν από τις επιχορηγήσεις του ίδιου του κράτους. Και όλα αυτά σε μια εποχή που φουντώνει η ακρίβεια, που οι μισθοί και οι συντάξεις δεν φτάνουνε για να ζήσουμε ανθρώπινα όπως μας αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ