Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Απεργία στις 15/2 για αυξήσεις και ασφαλείς συνθήκες εργασίας

Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 15 Φλεβάρη, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, και κλιμάκωση με νέα απεργία στις 28 Φλεβάρη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος με αποφάσεις του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Πειραιώς - Αττικής και νήσων.

Το Συνδικάτο Μετάλλου προβάλλει την απαίτηση για ΣΣΕ με καθολική εφαρμογή, με αυξήσεις, δουλειά με δικαιώματα και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους. Και τονίζει πως «δεν ανεχόμαστε καμία ειρωνεία και υποτίμηση από την εργοδοσία στα δίκαια αιτήματά μας. Η ακρίβεια και η φοροληστεία εξαφανίζουν το εισόδημά μας. Δουλεύουμε ατελείωτα ωράρια και τα φέρνουμε βόλτα με το ζόρι».

Το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, αναφερόμενο στις μάχες του προηγούμενου διαστήματος για την εφαρμογή της ΣΣΕ και των μέτρων υγείας και ασφάλειας, υπενθυμίζει τη νίκη στην εταιρεία TDC, όπου η εργοδοσία αναγνώρισε το σύνολο των οφειλομένων και δεσμεύτηκε για εξόφλησή τους κάθε βδομάδα μέχρι και τις 22 Μάρτη, ενώ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση «είμαστε σε επαγρύπνηση για να τηρηθεί η συμφωνία». Με την αταλάντευτη στάση τους και την ενότητα των συναδέλφων, σημειώνει, απομονώνοντας αυτούς που μιλούσαν για αγώνες αλλά στην πράξη ήταν απόντες από τη δράση του Σωματείου, έφτασαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Κλείνοντας επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε εργολάβους που δεν έχουν υπογράψει τη ΣΣΕ, και καλεί στην απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ