Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση για τη δουλειά και τα δικαιώματά τους

Κύκλος παρεμβάσεων σε υπουργεία και αγωνιστική κλιμάκωση με την απεργία στις 28 Φλεβάρη

RIZOSPASTIS

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία ξεκίνησε χθες η βδομάδα για τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, αυξάνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση και συνεχίζοντας τον αγώνα για την ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης, την εργασία και τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, χθες αντιπροσωπεία των ΔΣ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε στο υπουργείο Ενέργειας, όπου μετά από πίεση που άσκησε συναντήθηκε με υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου, χωρίς ωστόσο να πάρει συγκεκριμένες απαντήσεις. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μετέβησαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου απέσπασαν τη δέσμευση ότι τις επόμενες μέρες θα οριστεί συνάντηση με τον υπουργό. Παράλληλα, σήμερα Τρίτη τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα βρεθούν στο υπουργείο Εργασίας, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθούν με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Μπροστά στον κύκλο επαφών με τα συναρμόδια υπουργεία, το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη Γενική Συνέλευση. Τα Σωματεία, σε συντονιστικό που θα κάνουν μετά τον κύκλο των επαφών, θα εκτιμήσουν την κατάσταση και τα δεδομένα που θα προκύψουν και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις θα καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Να σημειωθεί ότι τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έχουν πάρει απόφαση να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις πανελλαδικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη. Την ίδια στιγμή το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με συνεχείς παρουσίες στα μπλόκα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στηρίζει τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για την επιβίωσή τους, ανταποδίδοντας την αλληλεγγύη που δέχονται οι εργαζόμενοί της και συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση του κοινού αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική, που τσακίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και μαραζώνει ολόκληρες περιοχές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέσπασαν δέσμευση για εξασφάλιση των εργολαβικών και για τη μισθοδοσία(2024-05-31 00:00:00.0)
Μπλόκο σε εκπροσώπους εργολάβων που βρέθηκαν στη Λάρυμνα για να πετάξουν έξω τους εργάτες(2024-04-10 00:00:00.0)
«Θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές βάλτε τα μπροστά»(2023-12-08 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την εργασία και τα δικαιώματά τους(2023-12-07 00:00:00.0)
Με κλιμάκωση του αγώνα για τις δουλειές και τα δικαιώματά τους υποδέχονται το νέο έτος(2022-12-30 00:00:00.0)
Ολοι στο πόδι για να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια!(2022-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ