Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Το νομοσχέδιο διευκολύνει ομοφοβικά σύνδρομα και ρατσισμό

INTIME NEWS

Το νομοσχέδιο θεσμοθετεί τον πολιτικό γάμο για ομόφυλα ζευγάρια προκειμένου να τους αναγνωριστεί η κοινή γονεϊκή ευθύνη, τεκνοποίηση ή τεκνοθεσία, που δεν καλύπτονται σήμερα με το σύμφωνο συμβίωσης, επεσήμανε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

«Πολιτικός γάμος και γονεϊκή ευθύνη πάνε αγκαλιά», σημείωσε και κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης, που το αρνείται και ουσιαστικά το κρύβει, ενώ επιχειρεί να παρουσιάσει το νομοσχέδιο ως «δείγμα προοδευτισμού». Αυτό όμως δεν ισχύει, τόνισε η Δ. Μανωλάκου, γιατί οι διατάξεις του δεν αφορούν την κοινωνική αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών να διαλέγουν μια μορφή συμβίωσης, ούτε αντιμετωπίζει την ανάγκη να σπάσει η κοινωνική προκατάληψη σε βάρος τους. Αντίθετα, «διευκολύνει ομοφοβικά σύνδρομα και ρατσισμό, που το ΚΚΕ τα καταδικάζει», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην αρνητική εμπειρία που πιστοποιεί ότι η δωρεά ωαρίων και η παρένθετη μητρότητα μετατρέπονται από πράξεις αλτρουισμού σε οικονομική συναλλαγή, για να προσθέσει ότι δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια απέναντι στη μετατροπή του παιδιού σε εμπόρευμα που αγοράζεται. Συνεπώς - κατήγγειλε - εμπορευματοποιείται η διαδικασία της τεκνοποίησης, με εκμετάλλευση της γυναίκας και με θύματα κυρίως ευάλωτες γυναίκες, που ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι νόμοι που θεσπίζονται πρέπει να υποβοηθούν το δικαίωμα του παιδιού στη μητρότητα και στην πατρότητα, τόνισε ακόμα η Δ. Μανωλάκου, ενώ στηλίτευσε την υποκρισία όσων ομνύουν στα δικαιώματα του παιδιού και στην ισότητα την ώρα που οι ανισότητες ζουν και βασιλεύουν, θεριεύουν στη βάση της βάρβαρης ταξικής πολιτικής, τις δε τελευταίες δεκαετίες, στο όνομα της ισότητας, αφαιρούνται ιστορικές κατακτήσεις, γκρεμίζονται κοινωνικές κατακτήσεις και προωθείται ο ανορθολογισμός της αποσύνδεσης του ανθρώπου από κάθε αντικειμενικό προσδιορισμό, φύλο, τάξη κ.λπ., διευκολύνοντας τη χειραγώγησή του.

«Αποδεικνύεται ότι στην κοινωνία της ταξικής εκμετάλλευσης και των ταξικών διαχωρισμών η ισότητα στον νόμο διαιωνίζει την ανισοτιμία στην πραγματική ζωή. Καμία αυταπάτη, λοιπόν, και ειδικά γι' αυτούς που βάζουν πλάτη στον ψευτοπροοδευτισμό της ταξικής εκμετάλλευσης», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ