Παρασκευή 1 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Διήμερο εκδηλώσεων για τον Ν. Νικηφορίδη

Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης, τιμής και αγώνα για τον πρωτομάρτυρα της ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μάρτη.

Και τις δύο μέρες από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στον χώρο πολλαπλών χρήσεων των Δημοτικών Σχολείων Συκεών 1ου - 5ου, θα παρουσιαστούν εκατοντάδες εικαστικά έργα μαθητών δημοτικών σχολείων και των πολιτιστικών τμημάτων των ΚΔΑΠ. Στις 11.30 π.μ., στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστεί μουσικο-καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το «Ρεμπέτικο σχήμα» του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με φορείς της Εκπαίδευσης, του γονεϊκού κινήματος και της Τοπικής Διοίκησης, με στόχο τα παιδιά να εκφράσουν καλλιτεχνικά με λόγο, εικόνα, βίντεο, μουσική, θεατρικά δρώμενα, εικαστικά ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο, την καταδίκη του και τον πόθο τους για ειρήνη.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 3 Μάρτη στις 12 μ., στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές, στο μνημείο προς τιμήν του Νίκου Νικηφορίδη, όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλία και κατάθεση στεφάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ