Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προτεραιότητα της ΕΕ δεν αποτελεί η ασφάλεια αλλά τα κέρδη

Περιοδεία του Κώστα Παπαδάκη στις εγκαταστάσεις της «Hellenic Train» σε Ρέντη και Πειραιά

Στο μηχανοστάσιο στου Ρέντη περιόδευσε την Τετάρτη ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια μίλησε σε εργαζόμενους στο εργοστάσιο Πειραιά της «Hellenic Train».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης αναδείχθηκε το ζήτημα των ευθυνών της ΕΕ όσον αφορά την «απελευθέρωση» των μεταφορών και συγκεκριμένα του σιδηροδρόμου. «Επιδίωξη και προτεραιότητα της ΕΕ δεν αποτελεί η ασφάλεια αλλά η λεγόμενη αύξηση της χωρητικότητας με γεμάτα τρένα από επιβάτες και εμπορεύματα, αυξημένες ταχύτητες, παρότι το δίκτυο και οι υποδομές έχουν τα μαύρα τους τα χάλια. Ολα για το κέρδος των μονοπωλίων του κλάδου», τόνισε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος. Κατά τη συζήτηση αναδείχτηκε, με παραδείγματα κι από άλλες χώρες, ο τρόπος με τον οποίο οδήγησε η πολιτική του κόστους - οφέλους στα Τέμπη και εξακολουθεί να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε «νέα Τέμπη».

Τονίστηκε ότι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα η προσπάθεια να εμφανιστεί μια ειδυλλιακή κατάσταση στις άλλες χώρες της ΕΕ, από κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ως δήθεν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Η άθλια κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, των υποδομών όπως και των υπέργηρων τρένων, πολλά με πάνω από 30 χρόνια ζωής, χωρίς καν πυρασφάλεια, δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο. Αποτελεί κόστος για τους ομίλους να εγκαταστήσουν σύγχρονες ράγες και αμαξοστοιχίες με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και συστήματα ασφαλείας.

Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά την κατάσταση που βιώνουν τόσο οι εργαζόμενοι στη «Hellenic Train» όσο και στον ΟΣΕ, με ελλείψεις προσωπικού, εντατικοποίηση, χωρίς τα απαιτούμενα ανταλλακτικά, που ακολουθούν το κριτήριο του κέρδους.

Αναδείχθηκε η κοινή αιτία της ακρίβειας που «τσακίζει κόκαλα», των κινδύνων που περικλείει η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ, που δεν είναι άλλη από την εξασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο Κώστας Παπαδάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, από τη διεκδίκηση αύξησης μισθών μέχρι την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, το οποίο είναι η μοναδική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Στο τέλος απηύθυνε κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν τη Δευτέρα 11 Μάρτη στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή στον πόλεμο, το οποίο θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Της φτώχειας την οργή...» κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!(2024-01-31 00:00:00.0)
ΕΕ - Σιδηρόδρομοι και λαϊκοί αγώνες(2023-05-09 00:00:00.0)
Το Σάββατο η ημερίδα για τις θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές(2023-03-29 00:00:00.0)
Απεργούν και σήμερα οι σιδηροδρομικοί(2023-03-10 00:00:00.0)
Ενα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με δεκάδες νεκρούς(2023-03-04 00:00:00.0)
Θλίψη και οργή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Δεν θα ξεχαστεί, ούτε θα συγκαλυφθεί!(2023-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ