Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τίμησαν τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς

Τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς, που έγινε τον Μάρτη του 1944, τίμησαν την Τρίτη το απόγευμα οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο Περιβολάκι, μίλησε αρχικά ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό και στη σημασία αυτής της μάχης του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς και τα τάγματα ασφαλείας, ενώ στάθηκε στην καμπάνια της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην κεντρική ομιλία, τόνισε την ιστορική σημασία της Μάχης της Κοκκινιάς και ότι μέχρι σήμερα μας διδάσκει την τεράστια δύναμη του λαού, που πηγάζει από την οργάνωση και τη συσπείρωση γύρω από το Κόμμα του, το ΚΚΕ.

Στάθηκε στα συμπεράσματα, τα οποία «δεν μπορούν παρά να ακουμπήσουν στο σήμερα, στην καθημερινή πείρα του λαού μας. Στις κυριολεκτικά καταιγιστικές εξελίξεις που παρακολουθούμε να συμβαίνουν, ως αποτέλεσμα των διεθνών εξελίξεων, του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, του εγκλήματος, της γενοκτονίας που συμβαίνει από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Είναι αλήθεια ότι η καθεμία και ο καθένας από μας, συζητώντας με λαϊκό κόσμο, βλέπουμε αγανάκτηση, οργή, αλλά και αγωνία, άγχος.

Το θέμα είναι όλα αυτά να γίνουν απόφαση να στοχεύσουμε όλοι μαζί στην αιτία των προβλημάτων μας. Να πάρουμε θέση μάχης.

Αυτό δηλαδή είδαμε μπροστά μας να γίνεται πραγματικότητα με τις τεράστιες διαδηλώσεις την περασμένη βδομάδα, στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη».

Κάλεσε τον λαό και την εργατική τάξη να αξιοποιήσουν τη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας, «να εκφραστεί η μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στις 9 Ιούνη στις ευρωεκλογές να γίνει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Για να δυναμώσει η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στις κάλπες και στους δρόμους της διεκδίκησης.

Να καταδικάσουμε μαζικά την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και τσακίζουν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα».

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην πλούσια πείρα των λαϊκών στρωμάτων, που «επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από την ΕΕ κι οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες. Οι όλο και μαζικότερες απεργίες, οι τεράστιες κινητοποιήσεις στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, στη Γαλλία, στη Γερμανία κ.α., παρά τον αρνητικό συσχετισμό και την κυριαρχία του εργοδοτικού συνδικαλισμού, δείχνουν τον δρόμο κι αποτελούν τεκμήριο πως οι λαοί έχουν αστείρευτη δύναμη και δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη».

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, του ΤΣ Πειραιά της ΚΝΕ και του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με το πένθιμο εμβατήριο και τη Διεθνή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ