Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΠΑ
Κυρώσεις σε βάρος της «Intellexa»

Κυρώσεις σε δυο φυσικά και πέντε νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό υποκλοπών Predator ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, συγκεκριμένα στην εταιρεία «Intellexa S.A.» με έδρα την Ελλάδα, στον Ισραηλινό ιδιοκτήτη της κοινοπραξίας «Intellexa» Τ. Ντίλιαν και στην σύζυγό του Σάρα Χάμου, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται και αρχιτέκτονας των εργαλείων spyware που παράγει.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι έγινε εξαγωγή του Predator μέσω Ελλάδας «σε αυταρχικά καθεστώτα», αλλά και ότι το Predator χρησιμοποιήθηκε σε βάρος Αμερικανών αξιωματούχων, γεγονός που εξηγεί και την επιβολή κυρώσεων.

Σημειώνεται ότι η «Intellexa S.A.» είχε προστεθεί στη λίστα κυρώσεων του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ήδη απ' το περασμένο καλοκαίρι με την κατηγορία της διακίνησης διαδικτυακών εργαλείων που χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών, απειλώντας το απόρρητο και την ασφάλεια ατόμων και οργανισμών παγκοσμίως. Ολα αυτά βέβαια... χωρίς την άδεια των ΗΠΑ που δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν τα ίδια με τα δικά τους λογισμικά και εργαλεία.

Αμεση συνέπεια των κυρώσεων είναι η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν στις ΗΠΑ πρόσωπα ή εταιρείες στις οποίες αυτές επιβάλλονται, ενώ ενδέχεται να ακουμπήσουν και όσους συναλλάσσονται με οποιονδήποτε τρόπο ή έχουν άμεση σχέση μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ