Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδίκη για επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Σε 28 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε 33χρονος για την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τον Οκτώβρη του 2021 στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Ελευθερίας. Σε βάρος του εκκρεμεί και άλλη δίκη για την ίδια υπόθεση, όπου αναμένεται να δικαστεί μαζί με άλλους 4.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της Πολιτικής Αγωγής για φασιστικού τύπου επίθεση, οργανωμένη, με σχέδιο απέναντι σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και με τον ίδιο τον 33χρονο σε ηγετικό ρόλο. Ετσι, τον καταδίκασε για τρεις περιπτώσεις επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, εκ των οποίων τη μία - σύμφωνα με την απόφαση - τέλεσε ως φυσικός αυτουργός και τις άλλες δύο ως συνεργός (παρέχοντας ψυχική συνδρομή).

Η επίθεση σημειώθηκε στις 3/10/2021, όταν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διένειμαν έντυπο υλικό καλώντας σε αντιφασιστική εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει τις επόμενες μέρες, έπειτα από τις φασιστικές επιθέσεις που είχαν προηγηθεί σε ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Επρόκειτο για οργανωμένη δολοφονική επίθεση, που έγινε μεσημέρι Κυριακής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών, θαμώνων αλλά και δεκάδων μικρών παιδιών που έπαιζαν στην πλατεία, από ομάδα περίπου 10 ατόμων που κρατούσαν χοντρές αλυσίδες, ξύλα, ακόμα και taser (όπλο που προκαλεί ηλεκτρικό σοκ), κάποιοι φορώντας κράνη και κουκούλες. Μετά την άμεση αντίδραση όσων βρίσκονταν στο σημείο, τράπηκαν σε φυγή.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ένα από τα θύματα έκανε λόγο για «φασιστική επίθεση από ομάδα δέκα μαυροντυμένων ατόμων, κάποια από τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους». «Κινήθηκαν συντονισμένα με υψωμένες γροθιές, φωνάζοντας "τι κάνετε εδώ ρε". Μας έβρισαν και μας επιτέθηκαν απρόκλητα», είπε ο μάρτυρας που υπέστη τραύματα στα πλευρά του από χτύπημα με αλυσίδα και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Θυμίζουμε ότι είχαν κινητοποιηθεί άμεσα τα μέλη της ΚΝΕ, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο σημείο και καλώντας τον λαό να καταδικάσει τις φασιστικές επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ