Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με 159 ψήφους κατά της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση, ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Την πρόταση υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και ο φασίστας ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τους αυτοαποκαλούμενους «Σπαρτιάτες», ονόματι Κατσιβαρδάς. Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν συνολικά 141 βουλευτές.

Οπως αναδείχτηκε και από αυτήν τη συζήτηση, η κυβέρνηση επέμεινε στη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, με κύρια αναφορά στο «ανθρώπινο λάθος» και στην προπαγάνδα περί «συνωμοσιολογίας», χωρίς βέβαια να μπορεί να αντικρούσει τα αδιάσειστα στοιχεία που οδηγούν σε μια καραμπινάτη συγκάλυψη. Συγκάλυψη και σε ό,τι αφορά τις αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα, αλλά και σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος και τα όσα έγιναν μετά με το μπάζωμα.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας το δικό τους μερίδιο στο σκηνικό της συγκάλυψης, περιορίστηκαν στην κριτική για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717, στο ρουσφέτι του σταθμάρχη. Και επιπλέον έπλεξαν το εγκώμιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρά το γεγονός ότι είναι υπεύθυνη για το έγκλημα στα Τέμπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ