Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Νέα πρόκληση από τους εργοδότες

«Αυξήσεις» κάτω από τον πληθωρισμό για διετή ή μονοετή σύμβαση πρότειναν χτες οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών

Τους «καρπούς» της συναινετικής στάσης απέναντι στους τραπεζίτες «θέρισε» χτες η ΟΤΟΕ, η οποία στη συνάντησή της με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας για την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, τους άκουσε να προτείνουν «αυξήσεις» 6,5% συνολικά για τη διετία 2002-2003 ή 4% για το 2002, εφόσον υπογραφεί μονοετής σύμβαση!

Σχετικά με το ωράριο, όπου οι τραπεζίτες δέχονταν μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από 38,20 ώρες σε 37, αξιώνοντας παράλληλα 5 ώρες παράταση του εβδομαδιαίου ωραρίου συναλλαγών, χτες η πρόταση ήταν να το ρυθμίσει η «αγορά»!

Η αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ αποχώρησε από τη συνάντηση και σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας για να κρίνει την πρόταση και να αποφασίσει την παραπέρα στάση της.

Με νέα παρέμβασή της χτες, η ΕΣΑΚ Τραπεζών προειδοποιεί: «Ούτε ένα λεπτό παράταση του ωραρίου συναλλαγών μετά τις 2 το μεσημέρι». «Οι "συνδικαλιστές" της ΟΤΟΕ είναι στο παραπέντε να συμφωνήσουν - επισημαίνει η παράταξη - γιατί είναι οι ίδιοι που συμφώνησαν το 35ωρο - "μαϊμού" το 1999, οι ίδιοι που συμφώνησαν στο ευρω-ωράριο για το δίμηνο Γενάρη - Φλεβάρη του 2002. Είναι οι ίδιοι που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των τραπεζών έχουν παραδώσει εδώ και χρόνια τα κλειδιά της ΟΤΟΕ σε κυβέρνηση και εργοδοσία».

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι η οποιαδήποτε - όσο μικρή και αν είναι - παράταση του ωραρίου συναλλαγών θα δώσει πάτημα στους τραπεζίτες για πλήρη ανατροπή του ωραρίου εργασίας. Εξάλλου μέχρι σήμερα το κάνουν σε πολλές περιπτώσεις αυθαίρετα υπό την ανοχή της ΟΤΟΕ.

Η ΕΣΑΚ Τραπεζών σημειώνει σχετικά στην ανακοίνωσή της: «Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γι' αυτό που θα συμβεί στους χώρους εργασίας, ότι δηλαδή δε θα υπάρχει ωράριο στις τράπεζες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ