Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Εργάτης θάφτηκε ζωντανός

Με τη ζωή του πλήρωσε ο νεαρός εργάτης Avrigeanu Niurel από τη Ρουμανία τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε έργα της Δημόσιας Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Τρίπολης (ΔΕΥΑΤ). Τον άτυχο εργάτη είχε στη δούλεψή του ο εργολάβος Κωνσταντίνος Βουνάσης, που εκτελούσε τα έργα στο δημοτικό διαμέρισμα Μερκοβουνίου του Δήμου Τρίπολης.

Το δυστύχημα έγινε στις 19.4.2002, όταν σωρός από χώματα και πέτρες, καθώς δεν υπήρχε τοίχος αντιστήριξης, έθαψαν ζωντανό τον εργάτη, που προσπαθούσε να περάσει σωλήνες αποχέτευσης σε χαντάκι βάθους 3,5 μέτρων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Αρκαδίας καταγγέλλει την εγκληματική ασυδοσία των εργολάβων και υπογραμμίζει πως τα κυριότερα αίτια του τραγικού συμβάντος αποτελούν «η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η παντελής έλλειψη μέτρων ασφάλειας, εκ μέρους του εργοδότη».

Η Συντονιστική Επιτροπή, τέλος, καλεί τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους σε όλα τα εργοτάξια της περιοχής και τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να ρίξουν άπλετο φως στην όλη υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ