Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η κυβέρνηση να αναγκάσει την εταιρεία να διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους

Στον μεγαλειώδη αγώνα των εργατοτεχνιτών στα εργοτάξια του Μετρό αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους εργαζόμενους του άλλου εμβληματικού έργου της Αττικής, του Ελληνικού.

Μεταφέροντας τη στήριξη του Κόμματος στους απεργούς των εργοταξίων του Μετρό, σημείωσε:

«Δηλώνουμε και από εδώ τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων στα εργοτάξια κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, που κλιμακώνεται αυτές τις μέρες με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, διεκδικούν τα αυτονόητα: Καλύτερα μεροκάματα και μισθούς, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, 8ωρο και όχι δουλειά 10ωρη, 12ωρη.

Η απόφασή τους, για συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ομόφωνη και καθολική, επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τη δύναμη του αγώνα.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν ευθύνη να αναγκάσουν την εταιρεία που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Αττική, που χρηματοδοτείται από χρήματα του κράτους, να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το σωματείο των εργαζομένων και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Και ας αφήσει την κοροϊδία με τις επιστολές στην Φον ντερ Λάιεν, λες και η ΕΕ, αυτός ο εμπρηστής της ακρίβειας, μπορεί να είναι και ο πυροσβέστης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ