Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΚΟ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι εργαζόμενοι

Απέσπασαν δέσμευση για τους εργολαβικούς | Επόμενος σταθμός η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 18 Ιούνη στην Αθήνα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, που μετά τη δέσμευση που απέσπασαν από το υπουργείο Ενέργειας για άμεση επίλυση του προβλήματος με τους 45 εργολαβικούς εργαζόμενους που έχουν πεταχτεί εκτός εργασίας οργανώνουν τη συνέχιση του αγώνα για «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», με επόμενο μεγάλο σταθμό την αγωνιστική παρουσία στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, στις 18 Ιούνη, στα δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα.

Στις τελευταίες αγωνιστικές παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να δοθεί λύση με τους συναδέλφους από την εργολαβία, αλλά και μια σειρά τεχνικά ζητήματα που έθεταν σε κίνδυνο ακόμα και τη μισθοδοσία των εργαζομένων, στάθηκε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μάη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία ακόμα θετική εξέλιξη, που αποσπάστηκε κάτω από τον αγώνα και την πίεση που ασκήθηκε.

Μάλιστα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπήρξε συνεχής επικοινωνία του Σωματείου με υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων και την ειδική διαχείριση, για να λυθεί το ζήτημα με τους εργολαβικούς, ενώ παράλληλα το Σωματείο και οι εργαζόμενοι προγραμμάτιζαν και νέα κάθοδο στην Αθήνα τη βδομάδα που έρχεται, στην περίπτωση που δεν προέκυπτε λύση. Ωστόσο, σε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ενέργειας, λίγη ώρα μετά τη Γενική Συνέλευση, υπήρξε νέα δέσμευση για επίλυση του ζητήματος.

Επίσης ο Π. Πολίτης επεσήμανε ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις ήρθαν ως συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Χαλκίδα, που ανέτρεψαν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, και οι εργαζόμενοι παραμένουν στις εργασίες τους, έχοντας τη δυνατότητα να οργανώσουν τη συνέχεια του αγώνα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους εργαζόμενους να διατηρήσουν την ενότητα και τη συσπείρωσή τους στο Σωματείο και όλοι μαζί, έχοντας στο πλευρό τους τη συγκινητική εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, να οργανώσουν τη συνέχεια του αγώνα με επόμενο μεγάλο σταθμό την αγωνιστική παρουσία στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 18 Ιούνη, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία ενάντια στις απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ