Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σύσκεψη για την εμπορευματοποίηση του αίματος

Απαντώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει σε εμπόρευμα το αίμα και τα παράγωγά του - σύμφωνα με νομοσχέδιο που έχει δει το φως της δημοσιότητας - η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία» συνδιοργανώνουν πλατιά σύσκεψη φορέων την Τρίτη 4 Ιούνη.

«Πρώτα υποβαθμίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, τις πνίγουν με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις προσωπικού για να τις ιδιωτικοποιήσουν. Με την απάνθρωπη, αντιαναπηρική πολιτική τους, οδηγούν σε ελλείψεις αίματος, υπομετάγγιση ασθενών, υποθεραπεία χρονίως πασχόντων, για να έρθουν και να μας πουν "τώρα θα τα ρυθμίσει όλα η αγορά". Δίνουν δικαίωμα σε ιδιώτες και ΜΚΟ να συλλέγουν, να επεξεργάζονται, να κλασματοποιούν, να βγάζουν παράγωγα και να διαθέτουν το αίμα και άλλες ανθρώπινες ουσίες, πού αλλού; ...στην αγορά».

Τα παραπάνω σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι διοργανωτές της σύσκεψης, προσθέτοντας ότι με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση «η πρόκληση πιάνει ταβάνι. Ο κίνδυνος είναι μπροστά στα μάτια μας».

Καλούν σε ξεσηκωμό και στο αγωνιστικό ραντεβού της Δευτέρας στα παιδιατρικά νοσοκομεία, ενώ εκφράζουν την καταδίκη τους στη «δίωξη ενάντια στους μαχητές της ΕΙΝΑΠ, που χρόνια τώρα κράτησαν όρθιο το σύστημα Υγείας, που βρέθηκαν δίπλα στο αγωνιστικό αναπηρικό γονεϊκό κίνημα, των παιδιών με μεσογειακή αναιμία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ